1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Spelföretaget dubblerar antal anställda

Spelföretaget The Station har landat två stora spelprojekt vilket resulterar i en dubblering av antalet anställda på företaget.
Mattias Nygren, vd för The Station.
Foto: Bo Åkesson

The Station är ett av Karlshamns äldsta och mest framgångsrika spelföretag. De grundades efter att företaget Tarsier Studios flyttade till Malmö.

The Station har nu landat två större spelprojekt med stor internationell potential och rekryterar därför för fullt. De förväntas dubblera sin personalstyrka till årsskiftet, enligt ett Pressmeddelande från NetPort Science Park.

– Det är otroligt kul och spännande att växa men samtidigt utmanande. Vi har gjort denna typ av resa tidigare och har en väldig respekt frö den. vi vet hur snabbt saker kan förändras, säger Mattias Nygren, VD på The Station, i ett pressmeddelande.

Mattias Nygren var själv med och startade det internationellt erkända spelföretaget Tarsier Studios. The Station är numera att av de äldsta spelföretagen i Karlshamn och har sitt säte i NetPort Science Park.

- Att The Station expanderar så här stort är positivt för rekryteringen av studenter till BTH-utbildningarna i Karlshamn. Samtidigt är det gynnsamt för spelbolag att kompetensförsörjningen för framtiden finns på den plats de verkar. Och det har givetvis även stor betydelse för den regionala spelbranschens utveckling som vi är med och stöttar, säger verksamhetschefen Kerstin Nensén på NetPort Science Park, i ett pressmeddelande.

Läs mer

Familj

Andrea Lysebring och Tobias Andersson

Andrea Lysebring och Tobias Andersson i Ronneby fick den 8 juli en dotter, Annabelle, som vägde 4022 g och var 51 cm.

Sport

Fler startgrupper i populära swimruntävlingen

”Kan ha plattan i mattan”

Ledare

Civilsamhället är en pelare

Frivilligorganisationerna ska inte tas för givna.

Bostad

Hotellägaren bor på 450 kvadratmeter

”Många tror det är en gammal skola”

Arkeologi

Nya fynd i historiska pipfabriken

”Trodde inte att det skulle vara så välbevarat”

Näringsliv

Klart: Han blir ny regionchef för Svenskt näringsliv i Blekinge

”Ser verkligen fram emot att träffa och lyssna på företagare”