1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Spelföretaget dubblerar antal anställda

Spelföretaget The Station har landat två stora spelprojekt vilket resulterar i en dubblering av antalet anställda på företaget.
Mattias Nygren, vd för The Station.
Foto: Bo Åkesson

The Station är ett av Karlshamns äldsta och mest framgångsrika spelföretag. De grundades efter att företaget Tarsier Studios flyttade till Malmö.

The Station har nu landat två större spelprojekt med stor internationell potential och rekryterar därför för fullt. De förväntas dubblera sin personalstyrka till årsskiftet, enligt ett Pressmeddelande från NetPort Science Park.

– Det är otroligt kul och spännande att växa men samtidigt utmanande. Vi har gjort denna typ av resa tidigare och har en väldig respekt frö den. vi vet hur snabbt saker kan förändras, säger Mattias Nygren, VD på The Station, i ett pressmeddelande.

Mattias Nygren var själv med och startade det internationellt erkända spelföretaget Tarsier Studios. The Station är numera att av de äldsta spelföretagen i Karlshamn och har sitt säte i NetPort Science Park.

- Att The Station expanderar så här stort är positivt för rekryteringen av studenter till BTH-utbildningarna i Karlshamn. Samtidigt är det gynnsamt för spelbolag att kompetensförsörjningen för framtiden finns på den plats de verkar. Och det har givetvis även stor betydelse för den regionala spelbranschens utveckling som vi är med och stöttar, säger verksamhetschefen Kerstin Nensén på NetPort Science Park, i ett pressmeddelande.

Läs mer

Vård

Kritik: Journalförde inte samtal om magproblem – visade sig vara cancer

Vårdcentral i Blekinge får kritik av Ivo

Ronneby

Skräp dumpat i naturen

Hög med sopor anmälda till polisen

Intervju

TV: Efter KHK:s degradering – ”vi ska snabbt ta oss tillbaka”

Tobias Larsson om beskedet, framtidsplanerna och säsongskorten

Byggnation

TV: Här rivs den gamla skolan

Se när grävmaskinen demolerar bygget

Näringsliv

Hon öppnar sin första restaurang

”En dröm som blivit sann”

Olycka

E22: Två bilar körde ihop vid avfart

SOS larmat vid 10.30-tiden