Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Satsning på havsnära boende

Kommunen vill bygga bostäder på Sternö.
Nu lägger de flera miljoner kronor på havsnära boende.
Karlshamn\nKarlshamn • Publicerad 21 december 2017
Foto: Karlshamns kommun

Det är strax intill den framtida marinan i Sternö som koalitionen (Socialdemokraterna, Centern och Liberalerna) ser möjligheter att bygga ett tiotal bostäder.

– Bostadsrätter typ radhus skulle funka, eller hyresrätter. Men det kanske finns andra möjligheter när vi börjar rita, säger kommunalråd Per-Ola Mattsson (S).

Annons

Kommunen har under de senaste åren arbetat intensivt för att öka antalet bostäder. Det har byggts och förberetts för särskilda boenden, hyresrätter och trygghetsbostäder. Men - havsnära boende i närheten av centrala Karlshamn har saknats.

– Det här med havsnära boende är inte helt enkelt. Men vi vill se till allmänhetens intresse och pröva om vi kan bygga på Sternö. Här får vi närhet till marina, bad och det är hyfsat nära centrum, man kan cykla in på några minuter, säger Per-Ola Mattsson.

Tack vare 5,6 miljoner kronor i bidrag från regeringen kan kommunen nu utreda om det är möjligt att bygga på Sternö. Man anställer två personer på plansidan.

Efter jul och nyår ska stadsbyggnadsförvaltningen börja utreda om det är möjligt att bygga bostäder på Sternö. Kommunalrådet är hoppfull.

– Det ligger ju hus längs med vägen ut så det borde inte vara några konstigheter.

Towe SvetoftSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons