Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Satsning på glädje och omtanke i tunga tider

Inflation, oro i världen och två vanligtvis skrala månader på årets början märks i stans handel.
Men Karlshamns företagare siktar på att ge året all den positiva kraft de kan – och inleder kampanjen ”Karlshamn sprider hjärta”.
Karlshamn • Publicerad 7 februari 2023 • Uppdaterad 10 februari 2023
Malin Johansson och Ninni Hofling såg till att dekorera bänken som tagits fram ur gömmorna.
Malin Johansson och Ninni Hofling såg till att dekorera bänken som tagits fram ur gömmorna.Foto: Karlshamns Handel

– Visst märker vi av omvärldsläget. Bland annat har livsmedel, energipriser och mycket annat blivit dyrare. Folk håller i plånboken. Och januari och februari brukar för övrigt vara ganska tysta månader. Men det finns ändå en stark känsla av positivitet bland medlemmarna i Karlshamns Handel, berättar Karin Strindgård, handelsutvecklare i föreningen.

Den har ett hundratal medlemmar bland butiker, smakställen (restauranger och kaféer) och serviceföretag.

Annons

Karlshamn har heller inte lidit av en flykt av butiker från centrum ut till ett större affärsområde utanför stan, på samma sätt som Ronneby eller Karlskrona.

– Nä, vi upplever inte något bortfall i den riktningen, säger hon.

Med februaris intåg tas i stället flera grepp för att uppmuntra stans handel och folkliv i bland annat centrum. Under måndagen drog "Karlshamn sprider hjärta", igång, ett koncept som varit återkommande i flera år. Dessutom presenterades i veckan ett samarbete som ska leda till olika aktiviteter tillsammans med Hotell- och Turismprogrammet på Väggaskolan.

Men ett första steget togs när en gammal bänk hittades i parkförvaltningens förråd. Det är några år sedan den sist togs fram ock dekorerades för att placeras ut till alla Karlshamnsbors glädje. Nu är det dags igen. Under måndagen plockades den fram. Den här gången i föreningen Karlshamns Handels regi – för att dekoreras och placeras ut på torget.

Centrumföreningen Karin Strindgård
Centrumföreningen Karin StrindgårdFoto: Lena Ehring

– Siktet är inställt på dagarna fram till alla hjärtans dag i färgerna grönt och rött. Men det var för kallt för blommor så det blev grönt och röda hjärtan istället. Ninni's Flora och Mörrums blommor sköter dekoreringen. Allt för att sprida omtanke och vänlighet, berättar Karin Strindgård.

Hon ser gärna att Karlshamnsbor och andra besökare tar plats i soffan, gärna också genom att ta en bild på sig själva för att lägga ut på sociala medier.

Bänken är bara ett första steg i kommande kampanj .

– Det kommer mer under de närmaste två veckorna. Allt för att sprida extra mycket omtanke och vänlighet till våra kunder och besökare, tillägger hon.

Inledningsvis har bänken funnits vid skulpturen Böljelek på torget för att flyttas till Mörrum efterföljande vecka.

”Folk håller i plånboken. Och januari och februari brukar för övrigt vara ganska tysta månader. Men det finns ändå en stark känsla av positivitet bland medlemmarna”
Karin Strindgård, handelsutvecklare i föreningen.
Mats BlennowSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons