Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Resan mot åtråvärd titel över för Karlshamnskock

Christopher Lai har bidragit till att sätta Karlshamn på den kulinariska Sverigekartan.
&Vin-kocken var en av 16 som slogs om en finalplats i Årets Kock 2019.
Under kvalets andra dag tog resan dock slut.
Karlshamn/Stockholm • Publicerad 13 juni 2019
Christopher Lai tog sig hela vägen till kvalificeringstävlingens andra dag. Där tog det stopp, vilket innebär en topp 16-placering i Årets Kock 2019.
Christopher Lai tog sig hela vägen till kvalificeringstävlingens andra dag. Där tog det stopp, vilket innebär en topp 16-placering i Årets Kock 2019.Foto: Årets Kock

Efter en fin prestation under den första dagen tog sig Karlshamnskocken Christopher Lai, som till vardags arbetar på &Vin, vidare till dag två i kvalet till finalen av SM i professionell matlagning.

De 16 som kvalade sig vidare fick i uppgift att laga två rätter – en varm och en kall – utifrån en hemlig rå̊varukorg, med gös som huvudråvara. Kockarna sattes även på prov när det kommer till råvarukännedom, genom att titta, dofta, känna och smaka på hela 40 råvaror, uppdelade i åtta kategorier, för att sedan namnge råvarorna.

Annons

När poängen var räknade fanns Christopher Lai inte med på finallistan. Någon guldmedalj blir det med andra ord inte, men med sig hem till Blekinge tar sig 29-åringen en topp 16-placering i Sveriges mest prestigefyllda matlagningstävling.

Tim JohanssonSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons