Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nu är det lättare att hitta information om Tärnö

Nu är det enklare för turister att hitta på Tärnö. Nytt för i år är öns stora skylt och kartprojekt, som syftar till att visa ön från sin bästa sida.
Tärnö Stugförenings ordförande Stefan Lundin klipper invigningsbandet vid Tärnö.
Tärnö Stugförenings ordförande Stefan Lundin klipper invigningsbandet vid Tärnö.
Foto: Roger Karlsson

Besökare som vill upptäcka Tärnö får nu ut extra mycket av sitt besök på ön. Detta tack vare en tydlig skyltning av vandringslederna. Det första som möter besökare som kommer till öns angörningsplats vid Kåsakroken, är en allmän informationstavla om Tärnö.

Arbetet med skyltningen har utförts av fritidsenheten, i nära samarbete med Tärnö Stugförening och Stigmännen Karlshamns oritenteringsklubb.

– Man ska som besökare på Tärnö kunna ta del av friluftslivet utan att behöva fråga de boende, säger fritidskonsulent Sara Widesjö.

Ytterligare en poäng med skyltningen är att besökare tydligt ska kunna avgöra vad som är privat tomtmark och allmän stig.

Skyltningsprojektet har gått under arbetsnamnet Upptäck Tärnö och omfattar fyra vandringsleder på ön.

Satsningen syftar också till att stärka lokala entreprenörers verksamheter i skärgården samt att turister ska kunna hitta öns smultronställen på ett enkelt sätt.

Läs mer