Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Miens vattennivå närmar sig maxnivå

Nu ökar Karlshamns kommun vattenuttaget från Mien igen. Detta eftersom sjön nått den maxnivå som regleras i gällande vattendom.
Karlshamn • Publicerad 6 december 2017 • Uppdaterad 7 december 2017

På torsdag kväll har Mieåns vattenråd kallat till ett möte i Gäddeviks bygdegård. Orsaken är de drastiskt förhöjda nivåerna i sjön och det finns redan oro bland boende hur vårfloden kommer att slå.

Tekniska nämndens ordförande Mats Dahlbom (C) kommer att medverka liksom representanter för länsstyrelserna i Blekinge och Kronoberg och tjänstemän från berörda kommuner.

Läget nu är alltså precis det omvända mot tidigare då torrperioder och för lite nederbörd gjorde att Karlshamn tappade för mycket vatten ur Mien. Hösten myckna regnande har tryggat Karlshamns vattenbehov men också gjort att man fått öka tappningen rejält. Under torsdagen ökar tappningen ytterligare till 4 000 liter per sekund. Det kan jämföras med september då man tappade 400 liter per sekund.

Lotta AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons