Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Många nyheter på populär badplats

Karlshamns kommun har rustat upp den lilla men så populära badplatsen vid Lilla Öjasjön i Halahult.
Halahult • Publicerad 2 juli 2019
Badplatsen vid Lilla Öjasjön är populär både bland boende i Halahult och turister. Häromdagen var det 25 grader varmt i vattnet.
Badplatsen vid Lilla Öjasjön är populär både bland boende i Halahult och turister. Häromdagen var det 25 grader varmt i vattnet.Foto: Ida Ölander

Badplatsen har utrustats med en ny brygga, ny flotte, ny sand, en gungställning och nya vattentoaletter som städas av kommunens personal. Senare kommer även ett hopptorn att sättas upp.

På badplatsen finns en ny gungställning med babygunga och kompisgunga.
På badplatsen finns en ny gungställning med babygunga och kompisgunga.Foto: Ida Ölander

En del badgäster har dock ställt sig frågande till renoveringen. Detta då den nya bryggan är av plast och formen är förändrad. Badgästerna har också reagerat på att den nya sanden består av smågrus.

Annons

Undertecknad har varit i kontakt med kommunens projektansvarige Mikael Henrysson som säger:

– Det är för mig oklart varför man har lagt dit grus i stället för sand, det var inget som diskuterades inför renoveringen.

– Eftersom badplatsen är populär och används av många människor ska vi lägga som förslag att slamsuga botten och därefter lägga ny sand, fortsätter Mikael Henrysson som också berättar att det inom kort kommer att sättas upp en skylt om rökförbud på badplatsen.

Trots synpunkterna är badplatsen populär och används av såväl svenska som danska och tyska turister som ofta semestrar i Halasjöbygden.

Volleybollplanen sköts av hembygdsföreningen.
Volleybollplanen sköts av hembygdsföreningen.Foto: Ida Ölander
Två nya vattentoaletter, den ena är handikappanpassad precis som bryggan. Toaletterna sköts kontinuerligt av kommunens personal.
Två nya vattentoaletter, den ena är handikappanpassad precis som bryggan. Toaletterna sköts kontinuerligt av kommunens personal.Foto: Ida Ölander
Ida Ölander
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons