Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Klartecken för rivning av torgpaviljongen

Den befintliga torgpaviljongen har fått klartecken att rivas.
Samtidigt har politikerna i byggnadsnämnden godkänt den nya byggnaden.
Karlshamn • Publicerad 11 december 2017
Nu har politikerna i byggnadsnämnden gett klartecken för en rivning av den befintliga paviljongen på torget.
Nu har politikerna i byggnadsnämnden gett klartecken för en rivning av den befintliga paviljongen på torget.Foto: Bo Åkesson

Efter arkitekten Hanna Wiktorssons ritningar stod kioskbyggnaden på torget klar under 1967. En byggnad med kulturhistoriskt värde som förvanskat under åren och inte längre bedöms ha något värde att bevaras. Snart är den 400 kvadratmeter stora byggnaden borta helt för politikerna i byggnadsnämnden godkände rivningen vid sitt senaste sammanträde.

Annons

Samtidigt godkände politikerna också att nya torgpaviljongen får byggas. En byggnad på 320 kvadratmeter i östra delen av torget.

Som BLT tidigare har berättat ska den nya byggnaden börja byggas i juni 2018 och hyresgästerna i gamla paviljongen har kontrakt till september nästa år. I maj 2019 ska den nya byggnaden med kafé, toaletter och glassförsäljning stå klar.

Moderaterna yrkade avslag på nybyggnaden och reserverade sig mot beslutet. De menade att gestaltningen inte passar på Karlshamns torg.

Viktoria NimlinSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons