Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Golvteknik AB begärt i konkurs

Nu begärs företaget Golvteknik i Asarum AB i konkurs.
Det är två tidigare anställda som kräver att få sina löner utbetalda och nu drivit saken till tingsrätten.
De båda männen, en 35-årig Karlshamnsbo och en 55-åring från Svängsta, kräver tillsammans drygt 19 000 kronor av bolaget.
Karlshamn • Publicerad 17 maj 2003

Det är efter att företaget Golvteknik bytt ägare som det uppstått problem för de anställda. Under 14 dagar i mars har männen inte fått den lön de har rätt till och via ett ombud kräver de att få ut pengarna.

Länsstyrelsen inkopplad

Annons

Det är advokat Sven Erfors, advokatfirman Lindh Stebell Horten KB, Stockholm, som lämnat in en konkursansökan till Blekinge tingsrätt. Bolaget saknar en registrerad styrelse och därför har länsstyrelsen kopplats in för att fullgöra den delgivning som är nödvändig i denna process.

Det är via Post- och Inrikes Tidningar som länsstyrelsens beslut kungjorts. Nu ska frågan om en konkurs av Golvteknik behandlas av tingsrätten.

Stöd av facket

En av de tidigare anställda har även fått stöd av fackförbundet Byggnads i sin kamp för att få ut lön. Facket kräver att arbetsgivaren betalar ut de pengar som deras medlem har rätt till.

Som BLT tidigare berättat har Sparbanken i Karlshamn även stämt Golvteknik. Banken kräver företaget på drygt 3,1 miljoner kronor och det handlar om banklån och krediter som man vill ha tillbaka. Sparbanken beslutade i mars månad att säga upp krediterna, eftersom de tidigare ägarna sålt företaget utan att banken visste om det.

Den nye ägaren har sökts, men när det inte gick att nå honom beslutade sig Sparbanken för att stämma Golvteknik.

Det är med andra ord en trasslig härva som Blekinge tingsrätt har att reda ut.

Peter Nyberg
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons