Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Elever skänker pengar till Kenya

Under pågående skolavslutning skänkte eleverna på Waldorfskolan i Karlshamn 16 000 kronor till organisationen Målare utan gränser. Pengarna ska användas till ett skolprojekt i Kenya.
Karlshamn • Publicerad 14 juni 2019

Ellie Olsson går i 9:an på Waldorfskolan i Karlshamn. Till hösten ska hon gå plugga spelgrafik på ett gymnasium i Växjö.
Ellie Olsson går i 9:an på Waldorfskolan i Karlshamn. Till hösten ska hon gå plugga spelgrafik på ett gymnasium i Växjö.Foto: Lisa Björklund

Många stolta föräldrar och syskon hade samlats i solskenet utanför Waldorfskolan när eleverna i årskurs 1 till 9 firade sin skolavslutning med sång och musik samt utdelning av en check på 16 000 kronor till organisationen Målare utan gränser.

Annons

– Det är fantastiskt att vi fick in så mycket pengar, säger Paul Ekdal som är musiklärare på skolan.

För några dagar sedan lyckades han, tillsammans med skolans elever samla in den stora summan under välgörenhetskonserten Waldorf Aid i Bellevueparken. Syftet är att pengarna ska skickas till en skola i Kenya som eleverna på Waldorfskolan brevväxlar med.

Paul Ekdal är en av dem som lagt ner mycket arbete i projektet.

Sång och musikunderhållning i solskenet på Waldorfskolans skolavslutning i Karlshamn
Sång och musikunderhållning i solskenet på Waldorfskolans skolavslutning i KarlshamnFoto: Lisa Björklund

En annan eldsjäl och initiativtagare till insamlingen är Per Atmander. Han har barn som går på skolan och är medlem i Målare utan gränser.

– Organisationen har en värnskola i Namanga i Kenya och pengarna ska användas till skolmat och till skolavgifter för elever som inte har råd med dem, säger Per Atmander.

Han arbetar på Blekingemålarna som, förutom släktingar och bekanta, är ett av de företag som skänkt pengar till Waldorfskolans insamlingsprojekt. Enligt Sara Månsson, som är lärare på Waldorfskolan, räcker en svensk krona till en elevlunch i Kenya.

Lisa Björklund
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons