Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Efter allt skäll - kommunen bygger en hundrastgård

Kommunen har fått mängder av skäll för att det inte finns någon hundrastgård.
Nu tar de åt sig av kritiken och trycker på startknappen.
Karlshamn • Publicerad 11 december 2017
Kommunen har under flera år fått kritik för att det inte finns någon hundrastgård. Nu har politikerna bestämt sig för att lyssna på medborgarna.
Kommunen har under flera år fått kritik för att det inte finns någon hundrastgård. Nu har politikerna bestämt sig för att lyssna på medborgarna.Foto: MAJA SUSLIN / TT

Nästa år ska kommunens hussar och mattar få en välkommen present av Karlshamns kommun - en hundrastgård. Enligt fritidsnämndens ordförande, Andreas Saleskog (S), handlar det inte om att det är valår. Det är helt enkelt bara dags att bygga en hundrastgård.

– Man får lyssna på medborgarna, vad vill de ha? Det har byggts en del hundrastgårdar runt om i Sverige, vi har sett både bra och dåliga exempel. Vi ska inte göra om misstagen och ibland är det bättre att vänta lite, säger han.

Annons

Hur hundrastgården ska se ut och var den ska ligga är ännu inte bestämt. Men det lutar åt att den byggs i Karlshamn.

– Det är mest folk i Karlshamn och behoven är störst här. Visserligen har vi bra tillgång på skog och mark här också, men det är mer tätbebyggt, säger Andreas Saleskog.

Fritidsnämnden har avsatt 2,5 miljoner kronor för en inhägnad hundrastplats. I mars ska arbetsgruppen ha pekat ut en lämplig plats och bestämt hur hundrastgården ska ut. Därefter fattas ett politiskt beslut. Förhoppningen är att hundarna har en egen lekplats under 2018.

– Man ska inte släppa dem där för att de ska kissa, utan de ska aktiveras och springa av sig. Det är det som är huvudsyftet, säger Andreas Saleskog.

Läs BLT:s tidigare artiklar om hundrastgård:

Towe SvetoftSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons