Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Det blir både marina och solsken

Måndagskvällens två större beslut i Kommunfullmäktige handlade båda om småbåtshamnar, en framtida och en befintlig.
Karlshamn • Publicerad 19 mars 2018

Planerna på en marina på Sternö, går nu vidare till praktisk handling. Kommunfullmäktige beslutade på måndagskvällen att anslå tre miljoner för att riva barackerna på området som inte längre behövs när NCC lämnar stenbrottet. Men det var inte utan diskussion som beslutet togs.

Innan dess hade Magnus Gärdebring (M) yrkat på att kommunen innan byggnaderna rivs ska skaffa sig en säkrare bild av saneringeskostnaderna för området. Blir de för höga behöver man inte lägga stora pengar på att riva byggnaderna, ansåg han. Kommunstyrelsens ordförande Per-Ola Mattsson menade istället att projekt Sternö marina ska genomföras och att saneringskostnader för gammal industriverksamhet är sådant som en kommun ibland får ta.

Annons

Kommunfullmäktige beslutade också att anta detaljplanen för småbåtshamnen i Matvik så att den ska kunna utvecklas för turism och fritidsaktiviteter i skärgården. Ett kvarstående frågetecken var hur den ökade biltrafiken skulle få plats men sedan entreprenören i området nyligen lovat att se till att det finns tillräckligt med parkeringsplatser togs beslut om att klubba detaljplanen för området. Nödvändiga parkeringsplatser ska skapas genom att de ytor som är båtuppläggningsplats vintertid ställs i ordning för bilar under sommaren.

Kvällens solsken stod Karlshamnsbostäders VD Stefan Nilsson som redogjorde för bolagets ekonomi och byggplaner. Årligen avsätts en miljon i något socialt projekt och för 2018 planeras ett solrum på äldreboendet Östralycke som också ska bli tillgängligt för allmänheten. En annan information var att Karlshamnsbostäder gör vad man kan för att när det gäller fiberanslutning komma tillbaka till Karlshamns Energi men att man för närvarande sitter fast i ett avtal med Telenor.

Kvällens längsta debatt blev kring en motion från Elin Petersson (M). Motionen yrkade på att allt ekonomiskt bistånd till människor utanför arbetsmarknaden ska ha sysselsättning som slutmål. Jan-Åke Berg (S), ordförande i nämnden för arbete och välfärd svarade att det trots allt finns ett antal människor som av olika skäl står så långt från arbetsmarknaden att sysselsättning inte kan vara ett slutmål, och att det är ett brott mot socialtjänstlagen att neka dessa människor ekonomisk hjälp. Efter en lång debatt beslutade fullmäktige att avslå motionen.

Lena KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons