Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Insändare

Vi vill gärna ha en skatepark på Hästö

Vi skulle vilja ha en skatepark och utegym vid bananhuset i stället för lekparken på Hästö. Ingen använder lekparken och då kan man ju bygga en skatepark och utegym istället.
Insändare • Publicerad 7 maj 2024
Detta är en insändare i Blekinge Läns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
utegym, eljaröd, tomelilla
utegym, eljaröd, tomelillaFoto: Privat

Jag tycker om att skatea men jag får inte åka till skatehallen för mamma tycker att den är för långt bort. Det finns många som är skateare på ön, och det kan finnas personer som vill testa på. Det enda som används där är basketkorgarna men det finns basketkorgar på skolan.

Det hade varit skönt med en skatepark på ön där man bor och inte behöver åka in till stan. Om vi får det på ön så kommer vissa att gå dit istället för att vara inne med en skärm och bli lite runda om magen.

Annons

Att åka skateboard är också kul och kan vara ett sätt att hantera stress och förbättra den mentala hälsan. I en skatehall kostar det pengar andra gången man är där medan på en skatepark kostar det ingenting. Och om man bor på ön så behöver man inte åka bil in till stan och man smutsar inte ner miljön lika mycket som om man hade kört bil.

Utegym är en möjlighet att träna regelbundet och vara utomhus i naturen med ett mer varierat och naturligt alternativ till traditionella gym.

Vissa kanske tycker att lekparken används mycket, men även om det kanske är någon där ibland har vi redan typ sju st lekparker och det finns en precis nedanför. Därför tycker jag att vi borde ha en skatepark och utegym!

Johan Nilsson, elev på Hästöskolan

Annons
Annons
Annons
Annons