Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Insändare

Trafiksäkerheten genom de mindre orterna måste förbättras

Det finns ett flertal orter i hela Blekinge med liknade bekymmer såsom Backaryd, Åryd och Vilshult.
Publicerad 4 april 2024
Detta är en insändare i Blekinge Läns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Trafiksäkerheten måste bli bättre på småorter, skriver Ingrid Hermansson.
Trafiksäkerheten måste bli bättre på småorter, skriver Ingrid Hermansson.Foto: Christian Hylse

Centerpartiet föreslår ett kraftfullt intiativ för en fungerande infrastruktur i Blekinge. Trafikvolymen, särskilt tung trafik, har märkbart ökat genom Karlskrona kommun. En avsevärd del av trafiken är till och från färjelägret på Verkö. Annat kan vara att allt fler pendlar allt längre sträckor till och från arbetet.

Trafiksäkerheten behöver förbättras genom de mindre orterna som Fågelmara E22, Nävragöl, Holmsjö, väg 28 och Fridlevstad och Tving, väg 122. Det kan handla om lösningar som fartkameror, sänkt hastighet, breddning av väg, komplettering med gång- och cykelväg med aktivt skydd för oskyddade trafikanter. Det finns ett flertal orter i hela Blekinge med liknade bekymmer såsom Backaryd, Åryd och Vilshult. Väg 126 genom Svängsta till Hemsjö har både tung och tät trafik, vilket kräver en högre trafiksäkerhet än idag.

Annons

Trafiksäkerhetsarbetet, beroende på vägsträcka, utförs i samverkan mellan kommun, region och Trafikverket. Region Blekinge har ett ansvar att ta initiativ till en översyn av trafiksäkerheten genom de mindre orter och i samverkan med regionen och Trafikverket vidtar trafiksäkerhetsförbättrande åtgärder.

Ingrid Hermansson (c)

Annons
Annons
Annons
Annons