Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Insändare

Erixon nämner inget om ungdomarna som klottrar

Svar till ”Vad hände med klotterpolicyn?” I Sölvesborg undrar Louise Erixon (SD) I BLT 5/7.
Replik • Publicerad 9 juli 2024
Detta är en insändare i Blekinge Läns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
De som klottrar är oftast otrygga ungdomar i avsaknad av självkänsla och annan sysselsättning, skriver insändarskribenten.
De som klottrar är oftast otrygga ungdomar i avsaknad av självkänsla och annan sysselsättning, skriver insändarskribenten.Foto: Anton Hedberg

Så informativt om SD, partiet som alltid agerar i fel ände. ”Klotter kostar pengar och ökar otryggheten” skriver Erixon. Men just därför behövs förebyggande insatser som ökar ungdomarnas trygghet.

Istället ville SD 2022 avsätta 2,5 miljoner kronor för upphandling av ett saneringsföretag som skulle agera inom 72 timmar, men endast på klotter på kommunens egendom.

Annons

I klotterpolicyn skulle ingå personalutbildning, men de som handhar barnen, ungdomarna är redan väl skickade för uppgiften. De behöver kanske fler kollegor i ungdomarnas tjänst. De som klottrar är oftast otrygga ungdomar i avsaknad av självkänsla och annan sysselsättning. Erixon nämner ingenting om vad som borde göras i förebyggande syfte för dem.

Straff och sanktioner när skadan och kostnaderna redan har uppstått, det är SD:s policy. Partiet som bygger utanförskap och segregation istället för integration och delaktighet.

Pengar borde istället satsas på ett tidigare stadium, bland annat I olika ungdomsverksamheter. Jag är övertygad om att Framtid Sölvesborg har bättre ide'er för hur skattepengarna ska användas än att slösa bort dem i SD:s klotterpolicy. Louise Erixon är däremot låst I sin och SD:s policy. Och när hon inte får som hon vill så

försöker hon hänvisa till ”lagen”.

När kommunfullmäktige i Sölvesborg avslog oppositionens önskan om en dyr folkomröstning överklagade Erixon till Förvaltningsrätten, som fastslog att fullmäktige fattat ett korrekt beslut. Att orda om klotterpolicyn är politik i samma anda.

Inge Johansson

Annons
Annons
Annons
Annons