Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Insändare

20 år gammal information på tavlorna i kommunen

Är det så att de förtroendevalda i kultur/fritid aldrig besöker anläggningarna och kollar hur det ser ut?
Publicerad 16 april 2024
Detta är en insändare i Blekinge Läns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Inaktuell informationstavla, Karlskrona kommun
Inaktuell informationstavla, Karlskrona kommunFoto: Privat

Ishockey spelar man i Vämöhallen. Tennis spelar man i Östersjöhallen. Golf kan man spela på Bergagården i Rödeby.

Det är några av de häpnadsväckande uppgifter man kan ta del av vid ett besök vid Karlskrona kommuns huvudidrottsarena i Västra Mark. En stor informationstavla vid den parkeringsplats som används av besökare till motionsslingor och den offentliga bastun berättar dessa märkliga uppgifter. En nästan kvadratmeterstor karta visar också att Vämöhallen finns i Annebo tillsammans med Klintebergas tennisbanor. I verkligheten är Vämöhallen riven sedan många år tillbaka. Ytan där tennisbanorna fanns är sedan länge parkeringsplats för Blekingesjukhusets personal.

Annons

Östersjöhallen inne på Trossö är också borta sedan många år och har gett plats för Brinova arena. Bergagårdens golfbana i Rödeby är sedan flera år åkermark precis som driving-rangen i Trantorp.

FK Vittus svarar för orienteringen i kommunen sägs det. 2016 gick Vittus ihop med OK Dacke och bildade Karlskrona SOK. I oktober 2005 invigdes NKT arena (då med annat namn) på Rosenholm. Dit flyttade då både skridskosporter och tennis.

Snart 20 år har alltså gått sedan Vämöhallen försvann. Ändå har ingen ansvarig i kommunen ­ – tjänstemän eller politiker ­– ansett det mödan värt att uppdatera den information som ges kommunens invånare eller gäster som vill motionera i härliga Västra Mark.

Eller är det så att de förtroendevalda i kultur/fritid aldrig besöker anläggningarna och kollar hur det ser ut? Politiker är ju – precis som informationstavlorna – utbytbara. Rimligtvis borde någon känna sig ansvarig.

Kanske går det att lägga ut en uppgift på någon i den ständigt växande kommunikationsavdelningen i kommunen? Någon av de många duktiga journalister som kommunen handplockat kan säkerligen plocka fram de aktuella uppgifterna.

Roland Andersson

Flitig användare och besökare av kommunens arenor

Annons
Annons
Annons
Annons