Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter
Nyheter • Publicerad 10 januari 2002

Läser i tidningarna om färdtjänsten och dess bekymmer. Jag kan inte förstå hur det kan bli så. Att bilarna inte kommer som de ska är ju mycket märkligt med tanke på vad en bekant till mig fick vara med om strax efter det nya systemet togs i bruk. Damen i fråga har under ett par års tid åkt två till tre gånger i veckan till lasarettet för dialys. För åtta veckor sedan fick hon en ny njure intransplanterad och därmed inte behövt att åka för dialys. Dock har hon ju åkt både till lasarettet här och till Lund ett antal gånger efter det. Nu till det som hände:

Tidigt på morgonen kl 06.15, en av de första dagarna i januari, ringer telefonen hemma hos berörda person och det var en chaufför på färdtjänsten som ville ha färdbeskrivning till henne för han skulle hämta för att köra till dialysen. Svara mig på vem han hade fått den ordern av efter åtta veckor? Försök att låta dem som verkligen behöver åka få bilar i något så när tid.

Dålig erfarenhet av färdtjänst

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons