GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Planerna för campingen - det här är på gång

Han driver campingen och stugbyn som ligger mitt i naturreservatet Långasjönäs.
– Naturen är helt fantastisk, säger ägaren Bert Lock.
Karlshamn • Publicerad 25 juni 2020
Bert Lock, ägare på Långasjönäs camping i Asarum.
Bert Lock, ägare på Långasjönäs camping i Asarum.Foto: Nanna Jami

Sommaren på Långasjönäs Camping & Stugby i Asarum blir annorlunda i år eftersom de utländska turisterna ser ut att helt utebli.

– Vi brukar normalt ha många gäster från bland annat Holland, Tyskland och Danmark. Men nu har jag inte så stora förväntningar och hoppas att vi ska kunna komma upp i halva omsättningen denna säsong, säger campingägaren Bert Lock.

Trots det kan högsäsongen som drar i gång i början av juli bli bra. Intresset för att hyra stugorna på området är stort. Under midsommarhelgen var nästan alla av de 53 stugorna bokade.

– Det är bra beläggning på stugorna. När det kommer till campingplatserna ser det annorlunda ut, då de bokas av folk lite senare och mer spontant, säger han.

Det finns cirka 100 platser på området.
Det finns cirka 100 platser på området.Foto: Nanna Jami

Det finns i dag cirka 100 campingplatser. 16 nya platser som främst riktar sig till husbilar är på gång och planen är att de ska vara klara till nästa säsong.

– Husbilarna har ökat mycket de senaste åren. Tanken är att vi så småningom ska kunna erbjuda 120 campingplatser - sedan får det inte plats med fler här.

”Naturen är helt fantastisk och det finns många vandringsleder”, säger campingägaren.
”Naturen är helt fantastisk och det finns många vandringsleder”, säger campingägaren.Foto: Nanna Jami

Han berättar att det både är barnfamiljer och äldre personer som tar sig dit. Det de har gemensamt är att de vill uppleva naturen och koppla av.

– Naturen är helt fantastisk och det finns många vandringsleder. Långsjön omger hela campingen. Vi har roddbåtar, kajaker, kanoter, paddelbrädor, trampbåtar och en minigolfbana, säger Bert Lock.

Vad tycker du mest om som campingägare?

– Det bästa är alla gäster. Många återkommer år efter år och man blir som en familj. Den ena dagen är inte den andra lik, vilket jag tycker om.

Bert Lock har drivit Långasjönäs Camping & Stugby i sju år. Han har i dagsläget inga planer på att sluta.

– Det finns alltid något att göra. Servicehuset ska rustas upp och till nästa säsong är även en ny lekplats på plats. Det är slitigt att driva verksamheten själv, men jag tycker att det är roligt.

Nanna JamiSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.