Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Debatt

Var är pengarna för Susekullen?

I Sydöstrans reportage lördagen 23 mars ställde fd föreståndaren Rolf Bergstrand Fritidsgården Susekullen frågan – Vart tog fondpengarna vägen? Dock har inget uttömmande svar kommit!
Olofström • Publicerad 7 maj 2024
Detta är en opinionstext i Blekinge Läns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Susekullen.
Susekullen.Foto: Lena Ehring

Vid Susekullens sista årsmöte 20220316 i Folkets hus Olofström , då det även klubbades om avveckling av Fritidsgården redovisades 340.509kr i Susekullens fonder. Det var Ingvar Söderströms fond 83.022, Rolf Bergstrands 50-årsfond 241.838kr, Diabetesfonden 15.649 kr.

Året dessförinnan 2020.12.31 fanns även en Jujutsu fond (Susekullen fond) på 46.441kr och då var summa fonder 390.950kr. Alla fonderna avsedda för ungdomar under 25år. Vad vi senare fått reda på av ordföranden i Susekullens styrelse och av kommunens företrädare är att endast ca 150tkr återstår på ”något konto” som hanteras av senaste styrelsen. Rolf Bergstrand sa i ett tidigt skede att fondmedlen självklart är öronmärkta och att de ska bevakas.

Annons

Ordföranden i nämnde i samband med sista årsstämman att vi får vänta två år innan fondmedlen kan hanteras. Vi har väntat två år och antog att de fanns centralt hos kommunen varvid vi tog upp detta på ett möte i november 2023 med Morgan Bengtsson, kommunalråd. Vi var helt överens om att fondmedlen skulle kunna användas för ungdomar i Olofströms kommun som årliga stipendier och till bra ungdomsprojekt.

En ”Susekullen Vänners Stipendiefond” med styrelse bestående av Morgan Bengtsson, Rolf Bergstrand samt ytterligare vänner skulle kunna hantera detta. Morgan undersökte därefter med ekonomichefen som nämnde att pengarna inte alls fanns centralt i kommunen utan att Kultur- och Fritidsnämnden kände till mer om detta varvid han ställde frågan till dem.

I Susekullens anda och i hjärnans samt framförallt i hjärtats mening, var är pengarna som folk skänkt till Fritidsgården? Det skär i kropp och hjärta hos många Susekullare och särskilt hos Rolf som varit en eldsjäl där Susekullen var i hans ”livsverk”.

En rekonstruktion av fonderna vore i högsta grad på sin plats! En Susekullen Vänners fond skulle kunna bidra i det förebyggande arbetet som så väl behövs även i Olofström.

Anders Persson, fd ordförande i 18 år

Rolf Bergstrand, fd Föreståndare i 45 år

Annons
Annons
Annons
Annons