Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Debatt

Välkommet med Frankfurtflyg till Blekinge

Det är efterlängtat och behövligt att vi i lilla Blekinge äntligen kan komma att få en flyglinje till Frankfurt och därmed kan nå hela Centraleuropa snabbt och enkelt.
Publicerad 1 april 2020
Detta är en opinionstext i Blekinge Läns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Det är märkligt att miljöpartister i länet protesterar.
Det är märkligt att miljöpartister i länet protesterar.Foto: Johan Nilsson/TT

För den privata resenären skulle det möjliggöra att upptäck nya städer och landskap även med miljövänlig trafik som tåg och buss när den väl är framme i Europa. För företagen i Blekinge skulle den korta ner deras restid till affärskontakter avsevärt och möjliggöra nya utbyten. Det skulle garanterat bli ett lyft för ekonomin.

Märkligt att miljöpartister i länet protesterar. De har inte hörts när det har gått charterlinjer med betydligt längre flygresor till Turkiet som mest innebär att människor grillar sig i solen och lever på miljöovänligt all inclusive med vattenslukande pooler.

Annons

Varför protesterar de inte när tåglinjer som knyter ihop landsdelar i söder läggs ner men stöttar snabbtåg som förbinder våra storstäder som redan är gynnade med väl fungerande kommunikationer? Hur kan ett miljöparti vilja att vår befolkning växer okontrollerat vilket naturligtvis leder till att oåterkalleliga naturområden måste förstöras för att ge plats åt nya bostäder och onödig shopping som befolkningen ägnar sig åt? Varför protesterar inte miljöpartister mot de billiga köpcentrum som byggs på åkermark nästan utanför alla städer? En utveckling som började för många år sedan och som borde varit omodern nu om styrande inte verkat eftersträva det som det högsta idealet för dit måste alla köra bil och konsumera dyra, onödiga saker.

En liten flygresa som inte är längre än från Ronneby till Stockholm skulle vara till nytta för så många.

Netti

Annons
Annons
Annons
Annons