Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Debatt

Vad sysslar KD och SD med i Sölvesborg?

SD och KD är totalt förblindade av det egna valnederlaget och uppträder i sin ökenvandring, som plagiat av Trump med befängda upprepningar om valfusk.
Publicerad 2 februari 2024
Detta är en opinionstext i Blekinge Läns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Måttet borde vara rågat för partiledningarna.
Måttet borde vara rågat för partiledningarna.Foto: Johan Nilsson/TT

SD och KD i Sölvesborg har utnämnt och tillsatt två personer som kommunrevisorer, med fullmakt att representera respektive parti, i ord och handling.

Dessa två partirepresentanter – tillsammans med en tredje politisk vilde och före detta Sverigedemokrat – uppträder med kommunrevisionen som plattform, på ett sätt som gång på gång vittnar om en monumental omdömeslöshet och häpnadsväckande avsaknad av kompetens för sitt uppdrag.

Annons

KD respektive SD i Sölvesborg, medverkar aktivt i fulspelet genom att vägra ta avstånd och därmed vägra ta ansvar för sina förtroendevaldas uppträdande i rollen som kommunrevisorer.

KD, SD och MED har sedan de förlorade valet i Sölvesborgs kommun, på olika sätt försökt övertyga att opinionen stod på deras sida – med resultatlösa torgmöten, med fejkade namnunderskrifter för att skapa en kostsam lokal folkomröstning och senast, genom att tillåta sina kommunrevisorer att agera som aggressiva bandhundar i jakten på kommunalråd, kommunchef och andra anställda i kommunen.

Dessutom tillåter SD och KD sina kommunrevisorer, att dra ner kommunens kanske viktigaste företag, Sweden Rock, i gyttjan med sina förtalskampanjer och misstänkliggörandena.

När Peter Dibéus, KD, skenar iväg och polisanmäler Sölvesborgs kommunledning, med understöd av SD – och samtidigt anklagar Sweden Rock – för tagande av mutor, UTAN att först kontrollera fakta om giltiga och högst korrekta avtal, blir slutsatserna uppenbara.

SD och KD är totalt förblindade av det egna valnederlaget och uppträder i sin ökenvandring, som plagiat av Trump med befängda upprepningar om valfusk.

Partiledningen för SD och KD i Sölvesborg – inklusive Jimmy Åkesson som på hemmaplan aktivt följer den bedrövliga händelseutvecklingen utan invändningar, har ett mycket tungt ansvar då de väljer att inte korrigera partiföreträdare som gravt missköter sitt uppdrag som kommunrevisorer.

När dessutom KD:s ordförande för kommunrevisionen, har det synnerligen dåliga omdömet att kontakta den före detta ekonomichefens nya arbetsgivare, Region Örebro, för att sprida dynga om den nyanställde, borde måttet vara mer än väl rågat för partiledningarna för KD och SD.

Så är uppenbarligen inte fallet - därför kan man förutsätta att den polisanmälan som nu har skett, kommer att följas av flera, som enda sättet att få slut på det inkompetenta uppträdandet av lokalpolitiker som saknar allt sans och vett.

Kritisk

Annons
Annons
Annons
Annons