Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Debatt

Vad som händer i Sölvesborg är Trumpfasoner

Jag vill inte ha det som i USA där anhängare av Donald Trump stormar Kapitolium.
Sölvesborg • Publicerad 5 februari 2024
Detta är en opinionstext i Blekinge Läns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Politiska vildar (revisorer) som hoppat av sina partier tror sig ha en högre kompetens än de verkligen har, skriver Ulf Svensson.
Politiska vildar (revisorer) som hoppat av sina partier tror sig ha en högre kompetens än de verkligen har, skriver Ulf Svensson.Foto: Johan Nilsson/TT

Sölvesborgs kommun lider skada av att ständigt framställas i dålig dager på grund av att vi har den situation med polisanmälningar på kommunnivå med revisorer som inte behärskar sin situation som valda revisor.

Politiska vildar (revisorer) som hoppat av sina partier tror sig ha en högre kompetens än de verkligen har. Man tar sig för pannan. Detta är inte bra för Sölvesborg.

Annons

Flera duktiga chefer som lämnar för andra arbete och andra som möjligen överväger att lämna kommunen som arbetsgivare. Ska kommunen utarmas på sina chefer?

”Vi har vart fjärde år möjlighet att se till att vi får de som ska styra kommunen genom allmänna val.”
Ulf Svensson

Det går heller inte att plocka bort revisorerna lagenligt. Vi har vart fjärde år möjlighet att se till att vi får de som ska styra kommunen genom allmänna val. Där kan vi visa vårt missnöje eller visa om vi nöjda med att demokratin fungerar. Allt däremellan är demokrati och ska respekteras.

De överilade handlingar som de tre revisorerna håller på med är rena Trumpmissnöjet och borde inte accepteras av medborgarna. Jag vill inte ha det som i USA där anhängare av Donald Trump stormar Kapitolium. Vem vet vad nästa steg blir, ska mobbar ta sig in i kommunhuset i Sölvesborg?

Ulf Svensson, gruppledare Centerpartiet Sölvesborg.

Annons
Annons
Annons
Annons