Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Debatt

Utredare i ett låst polishus gör ingen nytta

Inte ens rikspolischefen tycks vilja besvara Roger Fredrikssons brev, där han påtalar Ronnebys problem och polisbehov. Detta tyder knappast på bra samverkan med kommunen, som du Magnus Bergman vill påskina.
TRYGGHET • Publicerad 7 december 2017
Detta är en insändare i Blekinge Läns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
"Så är läget om man bor i Ronneby och har låst polishus. Inte tryggt eller enkelt att vara Ronnebybo och hoppas på polishjälp", skriver signaturen Ronnebybo.
"Så är läget om man bor i Ronneby och har låst polishus. Inte tryggt eller enkelt att vara Ronnebybo och hoppas på polishjälp", skriver signaturen Ronnebybo.Foto: Rickard Hultin

Svar till Magnus Bergmans insändare ”Polisen ska komma närmare invånarna” i BLT den 6/12.

Bäste Magnus Bergman, inte gläder eller tryggar du oss i Ronneby med att några utredare befinner sig i ett låst polishus. Detta är att förringa problemen i Ronneby. Inte betyder det att polisen har kommit närmare, när brott efter brott måste bekämpas av polis rekvirerad från till exempel Karlskrona.

Annons

Likaså skriver du att långsiktig lösning eftersträvas. Ja, det synes vara en sanning med modifikation, då vi redan har fått löfte om polisförstärkning i Ronneby sedan ett år tillbaka. Men ingen åtgärd.

Jag kan av egen erfarenhet säga att i somras blev min sambo attackerad vid torget av två män som avkrävde henne pengar. Men hon kunde inte ge dem något, och då slogs hon i gatan så att akutbesök fick göras då hon fick en allvarlig skada i arm och axel. Jag gjorde då besök på polisstationen i hopp om att det någon dag skulle finnas bemanning för att göra anmälan. Men givetvis förgäves.

Någon dag senare var jag i Karlskrona och trodde mig kunna göra anmälan, men det var lördag förmiddag och stängt. Väl hemma tänkte jag att det får bli en anmälan via internet. Men ack, vad jag bedrog mig – här vill man tydligen inte få in dylika brottsanmälningar. Jag gav upp och insåg att anmälan knappast skulle leda någonstans mer än till en siffra i statistiken.

Ja, så är läget om man bor i Ronneby och har låst polishus. Inte tryggt eller enkelt att vara Ronnebybo och hoppas på polishjälp. Kanske långsiktigheten är lösningen.

Ronnebybo

Annons
Annons
Annons
Annons