Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Debatt

Uppför er anständigt, Sölvesborgspolitiker

Hur skulle det vara om alla som ville bli aktiva politiker, först går en utbildning och lär sig vad som gäller i ett demokratiskt samhälle?
Sölvesborg • Publicerad 6 februari 2024
Detta är en opinionstext i Blekinge Läns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Dagens politiker påminner alltför mycket om Donald Trump som inte heller verkar veta något om demokratins spelregler, skriver Jane Betts.
Dagens politiker påminner alltför mycket om Donald Trump som inte heller verkar veta något om demokratins spelregler, skriver Jane Betts.Foto: Seth Wenig

Så tröttsamt att läsa om Sölvesborgspolitikernas agerande. Jag trodde att den som blev politiker hade en önskan om att uträtta något viktigt för samhället. Men många som får politiska uppdrag verkar inte känna till hur en demokrati ska styras.

Hur skulle det vara om alla som ville bli aktiva politiker, först går en utbildning och lär sig vad som gäller i ett demokratiskt samhälle, vilken ordning ett beslut följer, hur man uppför sig och vad som är målet med det politiska arbetet?

Annons

Alla behöver säkert inte denna skolning, men de kanske kan acceptera ett test? Om de är okända i ”branschen”.

Förr var de politiska ungdomsförbunden en bra inskolning, här lärde man sig hur man uppförde sig och vad som var rätt och vad som var fel, hur politiska beslut fattas. Men en del av dagens politiker verkar ha åkt in i politiken på ett bananskal och uppför sig därefter.

De påminner alltför mycket om Donald Trump som inte heller verkar veta något om demokratins spelregler det vill säga han utnyttjar dem till max (plus att han är en sällsynt dålig förlorare).

”Som medborgare blir man innerligt trött på att höra om nya överklaganden av folkomröstningen”
Jane Betts

Så kan ett helt lands demokrati sättas på spel. Låt oss slippa den utvecklingen i Sverige.

Jag vet inte om någon bryter mot direkta regler i Sölvesborg, men som medborgare blir man innerligt trött på att höra om nya överklaganden av folkomröstningen angående politikernas arvoden, att man inte accepterar den utredning som redan gjorts utan ska dra detta i långbänk.

Det finns viktigare frågor i en kommun! Ägna er åt dem i stället.

Uppför er anständigt och sköt ert arbete!

Jane Betts

Annons
Annons
Annons
Annons