Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Debatt

Skjut inte tjänstemännen framför er!

Lokala politiker skjuter anställda tjänstemän framför sig i stället för att stå upp för egna beslut.
Publicerad 8 april 2020
Detta är en insändare i Blekinge Läns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Den styrande koalitionen i Karlskrona: Börje Dovstad (L) , Sandra Bizzozero (S) Och Magnus Larsson (C).
Den styrande koalitionen i Karlskrona: Börje Dovstad (L) , Sandra Bizzozero (S) Och Magnus Larsson (C).Foto: Staffan Lindbom

Det var mycket intressant att i BLT läsa Karlskronas kommunalråd Magnus Larssons kommentarer till den planerade bebyggelsen i Gullberna (BLT den 3 april).

I tidigare insändare har jag många gånger haft synpunkter på att våra lokala politiker skjuter anställda tjänstemän framför sig i stället för att stå upp för egna beslut. Att beslut tas på delegation kan aldrig innebära att folkvalda politiker avstår från att granska varje ärende som kommer till nämnden innan beslut tas. Att i efterhand säga att man inte är ”inblandad i själva beslutet om bygglov” är häpnadsväckande! Det fanns ju en möjlighet att agera på den felaktiga handläggning som beredande tjänstemän uppenbarligen gjort i stället för att vara besserwisser i efterhand.

Annons

Att en centerpartist anser att de planerade byggnaderna har en negativ miljöpåverkan är intressant eftersom Centerpartiet på riksnivå framför att de värnar mer om vår miljö än vad Miljöpartiet gör. Jag är helt klar över att det behövs bostäder i kommunen men det skall byggas med så stor hänsyn till miljö och livskvalitet som är möjligt.

Det borde byggas flera bostäder i till exempel Jämjö och Rödeby för att ge fortsatt underlag till service och infrastruktur i dessa områden. Hädisk tanke kanske, men varför inte bygga bostäder på kaserngården på Gräsvik? Här är det möjligt att bygga ett antal flerfamiljshus med lägenheter även för gifta studeranden. Med rätt arkitekt går det säkert att anpassa till nuvarande miljö och byggnader. Diskutera med ledningen med BTH. På området finns utrymme för att bygga en ny stadsdel.

Roland Hansson, Karlskrona

Annons
Annons
Annons
Annons