Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Debatt

Skäms på er, kommunen!

Jag skäms för hur ni tar era beslut och är så arg på hur ni står helt utan empati och medkänsla och förgör och förstör för människor.
Karlskrona • Publicerad 10 februari 2024
Detta är en opinionstext i Blekinge Läns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Karlskrona kommun har med full kraft givit sig på den mest utsatta grupp medmänniskor vi har, för vad?
Karlskrona kommun har med full kraft givit sig på den mest utsatta grupp medmänniskor vi har, för vad?Foto: Mattias Mattisson

Att drabbas av psykisk ohälsa kan jag och du göra, alla kan drabbas av ett trauma eller stress som leder till psykisk ohälsa, vi kan då komma att behöva samhällets stöd. Många människor befinner sig i denna situation. En del som betyder mycket, vilket all forskning påvisar, är miljön runt oss, att ges möjlighet att vistas i en miljö som möjliggör återhämtning.

I Karlskrona kommun har vi Bubbetorps gård som ett strålande exempel på meningsfull sysselsättning i en miljö med stor positiv inverkan. På Ringö har vi ett boende med yttre miljö för främjande av hälsa. Bubbetorp ska stängas och säljas. Och en del av Ringö: Sjövillan, ska nu upp som förslag att stängas och sedan säljas. Vi har påtalat hur bra Sjövillan skulle lämpa sig som avlastning, det skulle hindra inläggningar och säkert rädda många äktenskap och familjer.

”Är ert mål att förgöra allt vad psykiatrisk omvårdnad innebär?”
På väg mot nytt jobb
Annons

Att bo hemma men när man faller få möjlighet att vistas där för att återvända hem när måendet förbättras. Karlskrona kommun har med full kraft givit sig på den mest utsatta grupp medmänniskor vi har, för vad? Dra in pengar och kanske privatisera. Jag skäms för hur ni tar era beslut och är så arg på hur ni står helt utan empati och medkänsla och förgör och förstör för människor.

Ska människor med psykisk ohälsa inte få sin möjlighet till ett liv med chans att må så bra de kan? Ni ger er på personal som ger allt för sina brukare. Skitlön har vi haft länge och nu ska ni bestämma över vårt schema.

Är ert mål att förgöra allt vad psykiatrisk omvårdnad innebär? Skäms på er!

På väg mot nytt jobb

Annons
Annons
Annons
Annons