1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Debatt

Ska barnen nöja sig med slitna lekredskap?

Dagens största och taggigaste ris till Karlskrona kommun som först lägger ner en väl fungerande förskoleavdelning. Man hänvisar till den ekonomiska situation som är rådande inom barn och ungdomsförvaltningen.
Publicerad 9 oktober 2018
Detta är en opinionstext i Blekinge Läns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Insändarskribenten Mirjam Strömblad önskar att Tallets förskola i Jämjö ska få bättre lekredskap och gungor som fungerar.
Insändarskribenten Mirjam Strömblad önskar att Tallets förskola i Jämjö ska få bättre lekredskap och gungor som fungerar.Foto: Michael Probst

Sedan till råga allt får Tallets förskola nöja sig med mycket mycket slitna utelekredskap. Alla fyra gungorna exempelvis är obrukbara sedan flera veckor! De är felanmälda men inget görs! Vad ska barnen i förskolan leka med eller gunga på?

Det är för bedrövligt dålig utemiljö på Tallets förskola som man väljer att strunta i. Tack och lov för fantastisk personal som dock säger att förskolan inte uppdaterats sedan 1990-talet! Eller ska de protestera mot den dåliga miljön? Eller vara solidarisk som är brukligt i Jämjö.

Jag har nyss besökt en förskola i Järfälla kommun. Ledningen för Jämjö förskolor borde göra ett besök på denna föredömliga förskolas utelekplats. Ett stort område med cykelvägar, cyklar, klätterställningar, kojor med mera. Varför lämnas landsbygdens förskolebarn i sådan erbarmligt dålig utemiljö? Detta betalar man lika mycket för som man gör i Järfälla. Vad får man? Ja det är en enorm skillnad.

Jag blir arg och ledsen för att barnen i Jämjö förskola långt ifrån får samma förutsättningar. Bara för att man satsat på en "ny" förskola Ådalen, innebär inte det att de andra ska bli utan underhåll. Skärpning Karlskrona kommun. Kolla upp hur Tallets förskolas utemiljö ser ut.

Mirjam Strömblad, engagerad medborgare i Jämjö