Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Debatt

Replik: Osmakligt sätt av S att bedriva opposition

Svar till ”Bevara kommunbidragen till studieförbunden i Karlskrona kommun” i BLT den 29 januari.
Karlskrona • Publicerad 5 februari 2024
Detta är en opinionstext i Blekinge Läns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
För Karlskronaalliansen är folkbildning en viktig motor i samhället, skriver bland andra Sophia Ahlin.
För Karlskronaalliansen är folkbildning en viktig motor i samhället, skriver bland andra Sophia Ahlin.Foto: Mattias Mattisson

Med nya riktlinjer och med större uppföljning av utbetalda medel har det uppmärksammats att Karlskrona kommun betalat ut medel till studieförbund som inte kommit kommunens invånare till gagn. Det är dels bidrag till studieförbund som inte uppfyller kraven, dels medel som betalats ut för verksamhet som bedrivits i andra kommuner och regioner än Karlskrona och Blekinge.

Bedömningen som gjorts av förvaltningen är därför att en minskning av ramen för stöd till studieförbund är rimlig att göra inför 2024. För att detta inte ska riskera att slå mot de studieförbund som bedriver verksamhet i Karlskrona och följer riktlinjerna har Karlskronaalliansen fattat beslut om att 500 000 kronor av de tidigare avsatta 1,8 miljoner kronor läggs in i en reserv samtidigt som översynen av stöden görs.

”Någon ambition om att sluta stödja studieförbund har inte varit aktuellt för Karlskronaalliansen.”
Annons

För Karlskronaalliansen är folkbildning en viktig motor i samhället och de studieförbund som bedriver sin viktiga verksamhet i kommunen ska premieras. Någon ambition om att sluta stödja studieförbund har inte varit aktuellt för Karlskronaalliansen.

Det är olyckligt att Socialdemokraterna använder obefogad skrämselpropaganda och skrämmer upp verksamheter och dess deltagare genom ryktesspridning. Det är ett osmakligt sätt att bedriva opposition.

Sophia Ahlin (M), ordförande Kultur- och fritidsnämnden

Malgorzata Andersson (KD), vice ordförande Kultur- och fritidsnämnden

Rose-Marie Leksell (SD), ledamot

Tomas Pärlklo (L) ledamot

Annons
Annons
Annons
Annons