Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Debatt

Replik: Lite ödmjukhet hade varit på sin plats

Svar till ”Kommunen står för full kostnad men riskerar noll i intäkt” i BLT den 13 mars.
Publicerad 15 mars 2024
Detta är en opinionstext i Blekinge Läns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Om kommunen själv skulle driva konsertlokalen så är bedömningen att kostnaden skulle ligga kring 9,5 miljoner kronor om året.
Om kommunen själv skulle driva konsertlokalen så är bedömningen att kostnaden skulle ligga kring 9,5 miljoner kronor om året.Foto: Johan Hultgren

Lite ödmjukhet hade nog varit på sin plats när Sofie Ekenberg, gruppledare för Centern, beskriver hennes tolkning av ett ännu inte avgjort ärende, det om konsertlokalen på Piren. Förutom den mycket vanskliga sysselsättningen att likt Nostradamus försöka spå in i framtiden så är hennes parti högst delaktiga i skapandet av den mycket svåra situation som kommunen nu befinner sig i. Det är också lätt i opposition att bara peka finger åt de lösningar som läggs på bordet utan att presentera minsta lilla alternativ till lösning.

Faktum är att konsertlokalen snart är färdigbyggd och det är resultaten av gamla politiska beslut som vi i Karlshamnslaget nu måste hantera.

Annons

Vi har ännu inte hört något förslag från C hur konsertlokalen ska hanteras. Det är i alla sådana här sammanhang intressant att se på de olika alternativen. Om kommunen själv skulle driva konsertlokalen så är bedömningen att kostnaden skulle ligga kring 9,5 miljoner kronor om året vilket under den tioårsperiod vi diskuterar skulle innebära nästan 100 miljoner kronor i kostnad för skattebetalarna.

”Alternativet att spika igen konsertlokalen, vilket vissa verkar luta åt, blir knappast gratis.”
Magnus Gärdebring, Björn Tenland Nurhadi, Lars-Olof Larsson

Det skulle också innebära att kommunen blev en aktiv konkurrent till delar av det lokala näringslivet vilket skulle vara förödande för vårt näringslivsklimat. Är det Sofies förslag?

Alternativet att spika igen konsertlokalen, vilket vissa verkar luta åt, blir knappast gratis. Det är då att välja mellan ytterligare tillskott genom ägardirektiv eller en kostnad på 70 miljoner kronor under perioden för skattebetalarna. Vi har ännu inte sett några konkreta förslag från någon i oppositionen! Det kanske skulle vara på sin plats innan man tar i så man spricker att åtminstone själv presentera någon form av alternativ.

Magnus Gärdebring (M)

Björn Tenland Nurhadi (SD)

Lars-Olof Larsson (KD)

Annons
Annons
Annons
Annons