Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Debatt

Rädda Sverige från Socialdemokraternas EU-fälla

Socialdemokraternas EU-politik är inte bara en fråga om dålig ekonomisk förvaltning; det är en fara för vårt lands självbestämmande.
Debatt • Publicerad 15 maj 2024
Detta är en opinionstext i Blekinge Läns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Vi står inför ett val: Fortsätta låta Socialdemokraterna sälja ut vår suveränitet till Bryssel eller stödja Sverigedemokraterna, skriver debattörerna.
Vi står inför ett val: Fortsätta låta Socialdemokraterna sälja ut vår suveränitet till Bryssel eller stödja Sverigedemokraterna, skriver debattörerna.Foto: Henrik Montgomery/TT, Erik Mårtensson

När man pratar om Socialdemokraterna och deras hållning till EU, kan man inte annat än känna en djup oro för Sveriges framtid. Socialdemokratin verkar för en kontinuerlig och okritisk överföring av makt från Sverige till Bryssel, något som inte bara undergräver vår nationella suveränitet utan också vårt demokratiska system. Därför är det nu mer än någonsin viktigt att rösta på Sverigedemokraterna – partiet som står upp för Sverige i EU.

Socialdemokraterna har under lång tid drivit en linje där mer makt skamlöst har skickats till EU:s överstatliga byråkrati. Det är en politik som inte bara kostar oss dyrt i form av minskat inflytande över vår egen ekonomi och lagstiftning men också i rena ekonomiska termer. Vi ser hur våra skattepengar pumpas in i ett EU där slöseri och ineffektivitet är mer regel än undantag. Men vad får vi tillbaka? En överreglerad marknad där små svenska företag kvävs av byråkrati och där svenska medborgare förlorar rättigheter och friheter.

Annons

Socialdemokraternas EU-politik är inte bara en fråga om dålig ekonomisk förvaltning; det är en fara för vårt lands självbestämmande. Genom att stödja överföringen av beslutsrätt till EU har de aktivt deltagit i att urholka grunden för vår demokrati. Varje ytterligare maktöverföring till EU är en röst mindre för det svenska folket, något som står i direkt konflikt med våra demokratiska principer och värden.

Sverigedemokraterna erbjuder en radikalt annorlunda vision. Vi kämpar för ett Sverige där beslut som påverkar våra liv fattas nära oss som berörs av dem – inte av oansvariga byråkrater i en annan del av kontinenten. Vi vill se ett EU där samarbetet fokuserar på gränsöverskridande frågor som handel och miljö, medan nationella frågor som migration, skatter och socialpolitik bestäms av svenska medborgare genom deras valda representanter.

Vi står inför ett val: Fortsätta låta Socialdemokraterna sälja ut vår suveränitet till Bryssel eller stödja Sverigedemokraterna i att ta tillbaka kontrollen över vårt land. Det handlar inte bara om att skydda vår identitet och kultur utan om att bevara själva kärnan i vår demokrati. En röst på Sverigedemokraterna är en röst för att stoppa maktöverföringen till EU, för att säkerställa att Sverige förblir svenskt och att våra barn och barnbarn kan växa upp i ett land där de själva får bestämma dess framtid.

På valdagen har vi en möjlighet att korrigera kursen. Låt oss inte missa den chansen. Rösta på Sverigedemokraterna för ett starkare och mer självständigt Sverige inom ett mindre byråkratiskt och mer effektivt EU. Vi har redan sett vart Socialdemokraternas väg leder, och det är inte en framtid vi vill ha. Låt oss ta tillbaka makten till Sverige! Nu!

Patrik Jönsson (SD) Kandidat till Europaparlamentet #4

Christopher Larsson (SD), kommunalråd Karlskrona

Annons
Annons
Annons
Annons