Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Debatt

Moderaterna vill ha mer makt till EU

Att trakassera andra människor är redan förbjudet men allt kan klassificeras som hatbrott.
Debattsvar • Publicerad 31 maj 2024
Detta är en opinionstext i Blekinge Läns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Moderaterna har i debattartikeln gjort klart att de står bakom principen att det överstatliga och inte demokratiska EU har rätt att genomtvinga lagstiftning, skriver Bernhard Mollerup.
Moderaterna har i debattartikeln gjort klart att de står bakom principen att det överstatliga och inte demokratiska EU har rätt att genomtvinga lagstiftning, skriver Bernhard Mollerup.

I en debattinsändare 25/5 från Moderaterna skrivs att ”alla länder måste ha lagstiftning mot hatbrott.” EU parlamentet måste ”driva igenom EU:s LGBTIQ Equality Strategy.” Strategin ”handlar om att underlätta för regnbågsfamiljer och barn till hbtq-personer. Du ska kunna leva öppet som hbtq-person och bilda familj oavsett vilket land du bor.”

Moderaterna vill driva fram mer makt till EU så EU kan bestämma om sexualpolitiken även i länder som inte frivilligt vill acceptera regnbågsrörelsen. Vi ser detta i ljuset av den könsbyte-lagstiftning som Ulf Kristersson drev igenom för en månad sedan utan nämnvärd debatt i riksdagen och utan förankring hos svenska folket.

Annons

Moderaterna skriver också i debatt-artikeln att det är ”viktigt att rösta på partier och företrädare som står upp för hbtq-personers rättigheter i hela Europa.”

Alla människor är lika och har samma rättigheter i Sverige. Om någon får fler rättigheter kan det endast hända på bekostnad av andras rättigheter. Att införa en hatbrottslagstiftning är att minska yttrandefriheten. Att trakassera andra människor är redan förbjudet men allt kan klassificeras som hatbrott. För att skydda för hbtq-personers rättigheter i Skottland infördes nyligen en hatbrottslagstiftning som utlöste ett hat i befolkningen. Humza Yousaf, Skottlands premiärminister fick avgå i slutet av april.

Några länder är inte positiva till hbtq-rörelsen och värnar om familjens rättigheter. Några länder vägrar att ta emot migranter. Östeuropa har tillhört det muslimska Osmanska Imperiet och har dåliga erfarenheter med människor som kommer ifrån Mellanöstern.

Moderaterna har i debattartikeln gjort klart att de står bakom principen att det överstatliga och inte demokratiska EU har rätt att genomtvinga lagstiftning, som går emot delstaternas demokratiska beslut.

Bernhard Mollerup

Annons
Annons
Annons
Annons