Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Debatt

Liljenborgsbron är ett varnande exempel

En oändlig byråkrati av tidskrävande och kostsamma tillstånd och utredningar har följt efter varandra.
Olofström • Publicerad 14 februari 2024
Detta är en opinionstext i Blekinge Läns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
En oändlig byråkrati av tidskrävande och kostsamma tillstånd och utredningar har följt efter varandra.
En oändlig byråkrati av tidskrävande och kostsamma tillstånd och utredningar har följt efter varandra.Foto: Jessica Gow/TT

Vintern 2021, januari för 3 år sedan, blåste ett träd ner och förstörde Liljenborgsbron i Jämshög. Efterspelet med att få denna bro gångbar och funktionsduglig igen kan liknas vid ett byråkratiskt haveri. Att laga en bro som gått sönder borde vara en självklar uppgift. Det är också självklart att det ska göras omgående och när det är mest praktiskt att göra det.

Så har det inte blivit med denna bro. En oändlig byråkrati av tidskrävande och kostsamma tillstånd och utredningar har följt efter varandra. Mossor, organismer och vattenmängder ska utredas in absurdum.

”Försöker man få kontakt med de som dömer i frågan är det ingen som håller det de lovat.”
Jämshögs C-avdelning
Annons

Jämshögsbornas vandringsstråk och avkopplande naturupplevelser i byn har fått vänta helt i onödan. Försöker man få kontakt med de som dömer i frågan är det ingen som håller det de lovat, att ringa tillbaka.

Liljenborgsbrons hantering är ett varnande exempel på hur illa det kan gå med överbyråkratiska regelverk och domstolar som lever ett eget liv utan kontakt med verkligheten i de byar där befolkningen drabbas av senfärdiga utredningar.

Jämshögs C-avdelning

Annons
Annons
Annons
Annons