1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

”Det var väl ändå mycket bättre förr?”

Mixad smörgåstårta, är det framtiden?
Foto: Jonas Ekströmer/TT

Förr var det vanligt på kalas att man bjöds på små bredda smörgåsar, så kallade sandvikare. Numera ser man dem mera sällan på begravningar. Så småningom började man skära brödet på andra hållet och lägga olika sorters pålägg intill varandra. Landgången var skapad och uppfyllde fortfarande kraven på god smak, lukt och såg aptitlig ut.

Sen tog helvetet överhanden när man började lägga olika pålägg ovanpå varandra. Man blandade ägg, ansjovis, ost, skinka, tomater och lite grönt med mängder av majonnäs. Man toppade smaksensationen så att säga.

Denna negativa utveckling kan nog inte brytas och det kan väl bara innebära att nästa steg blir en mixad blandning. Stavmixern får göra sitt och nu har vi en ''smörgåsmix''. Smaken finns där men de övriga kraven har man övergett. Förtuggat kan man också kalla det.

Detta är en insändare i Blekinge Läns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Nej, det var väl ändå mycket bättre förr?

Bosse Ohlsson

Läs mer

Brott

Pizzeriaägare misstänks för brott

Kan behöva betala avgift på tiotusentals kronor

Sport

OIK värvar från Halmstad

Forward in i truppen – med rötter från Olofström

Bostad

Bostad: Priserna i Blekinge stiger mest i landet

”Sommarens bostadsmarknad blir mer aktiv än vanligt”

Bostäder

Kritik mot att 400 nya bostäder bara blev 170

”Ett politiskt misslyckande”

Karlshamn

Trafik: Olycka – mindre fordon kört omkull

En person fört med ambulans till sjukhuset

Färgglada bänkar

Bänkade: Här välkomnas turisterna med glada tillrop

Färgglada bänkar och hjärtan en del av sommarsatsningen