”Det var väl ändå mycket bättre förr?”
Förr var det vanligt på kalas att man bjöds på små bredda smörgåsar, så kallade sandvikare. Numera ser man dem mera sällan på begravningar. Så småningom började man skära brödet på andra hållet och lägga olika sorters pålägg intill varandra. Landgången var skapad och uppfyllde fortfarande kraven på god smak, lukt och såg aptitlig ut.
Sen tog helvetet överhanden när man började lägga olika pålägg ovanpå varandra. Man blandade ägg, ansjovis, ost, skinka, tomater och lite grönt med mängder av majonnäs. Man toppade smaksensationen så att säga.
Denna negativa utveckling kan nog inte brytas och det kan väl bara innebära att nästa steg blir en mixad blandning. Stavmixern får göra sitt och nu har vi en ''smörgåsmix''. Smaken finns där men de övriga kraven har man övergett. Förtuggat kan man också kalla det.
Nej, det var väl ändå mycket bättre förr?
Bosse Ohlsson