Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Debatt

Dagens ros till ”den vänliga herre som hjälpte när ett vildsvin sprang på min bil”

Veckans rosor får bland annat Mat-Boxen i Karlskrona och Lasses Entreprenad Tjurkhult som håller vägarna fina och plogade i Hallabro.
Blekinge • Publicerad 11 februari 2024
Detta är en opinionstext i Blekinge Läns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
A wild boar walks over a road in a forest near Frankfurt, Germany, early Friday, Sept. 22, 2023. (AP Photo/Michael Probst)  PRO105
A wild boar walks over a road in a forest near Frankfurt, Germany, early Friday, Sept. 22, 2023. (AP Photo/Michael Probst) PRO105Foto: Michael Probst

... till eleverna på Högavångsskolan i Olofström som tar strid för sin lokalvårdare. Trots nonchalans från verksamhetschefen. I en tid när man säger att ungdomar inte engagerar sig. ”Hon ska städa, inte vara social.” Alla vuxna i skolan är viktiga. Så en ros till henne också.

I.P

Annons

... till ALLA som gratulerade mig på min födelsedag.

Bodil Fredin

... till alla som har tagit hand om mig på ett så varmt och professionellt sätt på ortopedkliniken i Karlshamn. Ni är helt fantastiska!

Stort tack och kram från Peter Kinde!

... till Johan, på Rosenquist ljud och bild i Ronneby, för snabb service och stort kunnande.

Fam Andersson

... till akuten och infektionsavdelning 61! Tack för fantastiskt fint bemötande och god vård. Ni visade samtliga att ni älskade ert jobb. Ni är alla på rätt plats ❤️

Titti

... till Mat-Boxen, John och alla killarna, i Karlskrona för världens bästa bemötande, service och fantastisk mat! Kan varmt rekommenderas! Ni är bäst!

Christina

Annons

... till personalen på avdelning 49 kirurgen i Karlskrona. Med stor medkänsla, yrkesskicklighet och omsorg tog ni hand om min pappa 30-31 januari. Rosor även till ortopedtekniska mottagningen som snabbt ordnade knäskydd till honom.

Tacksam dotter

... till Emma Jaenson. Välkommen tillbaka! Det är en fröjd att läsa dina sanningar på ledarsidan.

Anita

... till den vänliga herre som hjälpte mig när ett vildsvin sprang på min bil på Hultaleden. I min ilska vad svinet tillfogade bilen glömde jag att ta ditt namn. Tack snälla du för hjälpen.

Carola

... till solist Åsa Fång, kapellmästare Lars Kvensler och Skottårsorkestern för den fantastiska konserten den 4 februari på Blekinge Convention Center.

Sylvia och Mats Paulsson

... till Anette och Frida på kirurgmottagningen i Karlskrona. För ert proffsiga och fantastiska bemötande och genomförande av min undersökning!

Lisa

Annons

... till Peter och Cecilia på koloskopiavdelningen Karlshamns sjukhus. Så proffsigt, mjukt och underbart mottagande. Jag var inte alls orolig. Ni fick mig att slappna av hela undersökningen.

Anita.

... till Emma Jaenson 26 januari angående fallet El-Haj. Socialdemokraterna i ett nötskal där allting är tillåtet, även antisemitism, bara man lyckas fiska röster - inte minst hos en viss folkgrupp. Tack Emma Jaenson.

Vänligen Evabritt och Ilpo Okkola

... till BLT:s ledarsida. Äntligen skriver Emma Jaenson och Sylvia Asklöf i tidningen. Emma och Sylvia läser vi alltid, som vi saknat dem. Även vi med andra politiska grundvärderingar har stort utbyte av deras texter. De är inte förutsägbara. De berikar och vidgar samhällsdebatten och våra kunskaper. Tack för att Emma och Sylvia är åter.

Vi åldersrika på Långö i havet.

... till SPF Mörrum som ordnade den trevliga resan till Arlövsrevyn.

Tacksam resenär.

... till var och en i Karlshamns kommuns reception/medborgarkontor. De verkar vara insatta i så många områden. Ni är till stor hjälp för mig som förtroendevald och som invånare.

Marco Paulsson

Annons

... till vår underbara revy-publik, till dem som bakar det fantastiska kaffebrödet och till alla övriga som hjälper till med diverse sysslor runt vår revy. Tack för att vi kunde genomföra vår revy för 38:e gången!

Strångamålarevyn

... till läkare och personal på avdelning 57, den blåa delen. Ert bemötande mot oss anhöriga i vår svåra tid var fantastiskt, liksom den omvårdnad ni gav min man/vår pappa hans sista tid i livet. Ni är alla vardagshjältar som hamnat på rätt plats. Tack!

Sal 18

... till Trossö Vårdcentral som är tillgängliga på telefon från klockan 08 och framåt och som alltid ringer tillbaka och ordnar med snabb besökstid. Alltid kunniga och trevliga.

Glad patient

... till Ludvig som hittade min mobil, knacka gärna på en gång till!

Claes i Kallinge

... till folktandvården i Rödeby. Stort tack för ett trevligt kalas 25 januari. Både tanden och tandtrollet var med. En extra chokladbit till Linda och Madeleine.

Adam och Alexandra

Annons

... till SD- revisor Jimmy Kärnerup som lagt all tid på att gå igenom alla kommunen fakturor och vill tacka dig för att sanningen har kommit fram.

Invånare i Sölvesborg

... till enhetscheferna Lotta, Alexandra och Stefan i Sölvesborgs kommun. Det känns så bra med engagerade chefer som bryr sig om både brukare och medarbetare! Tack för allt ni gör!

Nöjda medarbetare

... till signaturen ”Hälsningar en pensionär, J.K.” i BLT den 6 februari. Denna ros hoppas jag ska ge dig modet att träda fram utan att behöva vara anonym, och ta dig ur villfarelsen att du talar för ”Vi sölvesborgare (de flesta)”. Rosen bör också erinra dig om att ”Samstyret” inte längre existerar, och resterna av det lär inte (som du skriver) ”göra allt för att det inte ska bli någon folkomröstning”. Framtid Sölvesborg däremot kommer att genomföra - den höga kostnaden till trots - en folkomröstning I demokratins namn, förutsatt att oppositionen kan redovisa de få godkända underskrifter som krävs för ändamålet.

Inge Johansson

... till mina fina föräldrar mamma Ebba och pappa Gösta. Tack för alla fina samtal på telefonen varje dag och tack för att ni finns mamma och pappa. Många fina kramar från eran dotter Rebecka Pettersson

Älskar er Mor & Far

...till Emma Jaenson för hennes träffsäkra ledarsida om biblioteksdöden i Sveriges kommuner. Än en gång blir man förvånad och irriterad över hur politikerna tänker (eller gör de det?). En postbox i stället för ett bibliotek, är det på riktigt?

LS

Annons

... till Peter Stjärnstrand och hans chaufförer på Sölvesborgs Taxi för bra service och bra bemötande.

Sunnanbo

... till personalen på akuten och avdelning MOA. Tack för all hjälp och det fina bemötandet. Ni är fantastiska.

Veikko Törmälä

... till Speedy Bilservice i Karlshamn. Stort tack för fantastisk och snabb hjälp när min bil inte ville starta vid lasarettet. Ni gjorde det där lilla extra som betyder mycket.

Tacksam Toyotaägare

... till Lasses Entreprenad Tjurkhult för snöplogning som håller vägar gator så fina i Hallabro.

AC

... till Olofströms judoklubb, till en resultatmässigt bra SM helg. Inte ofta Olofström är med i den ligan.

Lirå

Annons

... till Kulla affären på Sturkö för att ni tog hand om mitt kort.

Tacksam Eva

... till de som sköter snö- och halkbekämpningen på innergården Volontärbacken/Knektabacken.

Nöjd hyresgäst

... till Jenny R. i Ronneby Bruks fabriksbod i Kallinge. Bättre service får man minsann leta efter. Alltid glad och trevlig och tillmötesgående. Berättar alltid gladeligen all tänkbar information man kan tänkas behöva veta om produkten utan att man ens behöver fråga. Du sätter verkligen kunden och dennes behov i fokus.

Återkommande kund

Annons
Annons
Annons
Annons