Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Debatt

Dagens ros: ”Nybyggda sommarhuset blev så fint!”

Veckan rosor har gått till Erik och Fredde för ett utmärkt samarbete och till tjejen på Nordea i Karlshamn som hjälpte till med en platta.
Blekinge • Publicerad 17 mars 2024
Detta är en opinionstext i Blekinge Läns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Foto: Björn Larsson Rosvall/SvD/TT

... till ungdomsmottagningen i Karlskrona för ett informativt och hjärtligt bemötande när vi var på studiebesök hos er. Tack för att ni finns och för ert viktiga arbete för våra ungdomar!

Lärare Rödebyskolan

Annons

... till Inge Johansson och tack för ditt inlägg på ledarsidan den 8 mars. Med kompetens, insikt och tydlighet beskriver du hur nuvarande regeringspartierna har förlorat sin självständighet och kraftfullt äventyrar demokratins beständighet. SD-högerregeringen tar från de fattiga och underlättar för och ger till de rika non stop! Nu staplas löftesbrott i turbofart på varandra från regeringen. Magdalena Andersson har de kvaliteter och utbildningar som en statsman behöver. Hon har ej heller fejkat sin utbildning som vissa nuvarande i regeringen så hårresande har gjort. Enda positiva SD-högerregeringen åstadkommit är klargörandet av Sveriges havererade invandringsintegration och att de har påbörjat åtgärder mot Sveriges fasansfulla pågående kriminalitet, droghandel (transitland?) och skjutningar. Tack för ordet.

Prenumerant

... till damen och de herrar som hjälpte mig, när jag den 8 mars trillat på trottoaren vid varvsmuren. Ett speciellt tack till mannen som körde mig hem.

Mona

... till Erik och Fredde för ett utmärkt samarbete, en stor eloge till er, ni är toppen, nybyggda sommarhuset blev så fint!

LS

... till Hanna och hennes gäng på ortopeden i Karlshamn, som stöttade och fixade min Hallus Valgus 7 mars. Ni gjorde operationen till en väldigt positiv upplevelse. När sjukvården är som bäst❤

En av flera ”Marie”

... till den/de som ansvarar för utsmyckningen på röntgenvdelningen i Karlshamn. Blev så glad när jag såg spegelmosaiken med glasskulpturer i korridoren och Susanne Demånes konstverk ”väntande kvinnor” i väntrummet. En ros även till den trevliga sjukvårdspersonalen som arbetar på röntgen.

Besökare

Annons

... till Laila Johansson på studieförbundet vuxenskolan för hennes fantastiska engagemang och hjälp. Några i PF-BAS har berättelser från sjukvården förr och du har hjälpt oss få det på pränt. Tack. Utan din hjälp hade det inte blivit nåt.

En i gruppen

... till dig som satte in dagens ris till Helene Björklund där du belyser okunnigheten hos våra politiker. Till alla andra yrken krävs fullgod utbildning, men som politiker kan du vara hur okunnig som helst. Ändå utger sig dessa personer veta bättre än alla andra om vad som är bäst för samhället, det vill säga oss.

Det är både skrämmande och patetiskt, men framförallt väldigt dyrt att försörja dessa respektlösa “förståsigpåare”. Politiker av i dag är mera intresserade av att sadla ner sina motståndare och boosta sitt eget ego, än att jobba för förändringar och förbättringar för sina invånare. Det är bara att titta på sina närområden vad som händer i samtliga av länets kommuner för att inte tala om uppförandet hos väldigt många riksdagspolitiker.

Politikertrött

... till Susanne Håkansson på personalklubben i Karlshamns kommun för ditt trevliga och hjälpsamma bemötande, du fixar det mesta! Rätt person på rätt plats!

Kerstin

... till all personal på Kanehalls förskola som våra tjejer möter och mött. Ni har alltid stor förståelse och ett stort engagemang, tack för allt ni gör!

Tobbe och Sofia

... till snickaren Mathias på Härjedals Kök för noggrant arbete och stöd till vårt nytänkande. Vi är supernöjda!

Annons

L&M

... till Ingalill Johansson och stort tack för att du kom till vår Kvinnofrukost den 9 mars och berättade om din första bok ” Allt har sin tid ”. Du inspirerade oss alla med dina kunskaper, medmänsklighet och ödmjukhet inför skrivandet. Stort tack till alla som kom och bidrog till att vi kunde skicka 7 500 kronor plus Swish till ACT-fasteinsamling.

Vänligen Proj.gruppen i Ramdala församling

... till Dimitri på Specsavers för hjälp med utprovning av bågar till glasögon/solglasögon! Du är en stjärna.

Siv

... till tjejen på Nordea i Karlshamn som hjälpte mig med min platta den 12 mars. Kundvänlig – en tjej på rätt plats.

Bo Adler

... till Radio Blekinge för deras granskning, bevakning och rapportering av vårt läns makthavare och politiker, till exempel när det kommer till turerna kring Vattenborgen som hade blivit mycket kostsamt för oss skattebetalare. En affär för att gynna kommunalråd med familj. Vi skattebetalare betalare alltsedan sommaren 2023 en oskälig hyra för Vattenborgen bara för att gynna en allianskollega och kommunalråd med familj. Angående bostadsbyggande på Tjurkö körde de politiska allianskollegorna över tjänstemännen enbart för att gynna sin egen allianskollega och kommunalråd med familj. Lyckligtvis fick politikerna backa även i detta ärende. Stort tack till Radio Blekinge.

Skattebetalare i Karlskrona

... till Sölvesborgs kommun för de har en bra äldreomsorg. Duktig personal inom hemtjänsten, hemsjukvård och fin personal på utsikten Slottsgården.

Annons

Ingrid

... till Evelina, Cecilia och Judy på Trossö vårdcentral för ert enorma jobb och tålamod med mina öron. Mycket besvärligt men ni gav er inte. Tack snälla, kram.

Mari-Anne

... till Sölvesborgs kommun som försöker ställa allt till rätta, trots alla förskräckliga påhopp.

Kommuninvånare

... till mannen från Q8 som var utanför Thansens parkering den 1 mars. Du hjälpte mig med torkarbladet både av och på, tack snälla du!

Blå Merceden

... till Ingemar Jönsson i Kungsmarkskyrkan som vårdar våra själar i morgonbönen. En ros också till Anders Bergström som musicerar så fint.

Tryggare Gunnar

... till doktor Hanna Wickström och hennes medarbetare Anna Davnert på Sårcentrum, lasarettet i Karlshamn för deras skicklighet och deras mycket trevliga bemötande. en fröjd för sjukvården.

Annons

Ingegerd Stam, Asarum

... till den gulligaste doktorn Anna Konopka på Trossö vårdcentral. Det bara lyser snällhet om henne. Det är sådana läkare man vill att det ska vara.

C.L.

... till Marianne Eriksson, M-ordförande som vann hos förvaltningsrätten. Ärendet belyser väldigt klart hur det sitter okunniga politiker och styr som tror att man kan ändra lagar och regler så det passar för det styrande S i Olofströms kommun. Vårt lands lagar och regler finns inte till för att kommunen ska tolka och ändra dem efter eget behag. Detta är dock något som förekommer hela tiden i kommunen. När IVO nu gör sin granskning av socialtjänsten i kommunen så lever hoppet om att granskandet går till botten med hur samtliga förvaltningar under socialnämnden sköts. Godtyckligt och rättsosäkert är väl bara förnamnet. Trots er uppfattning så gäller lagar även styrande i kommunen.

Grattis till Moderaterna

... till de lastbilar som transporterar bergmassor från Verkö till Karlskronavarvet. Alltid lika lugn och säker framfart i stan. Så ska det se ut!

RK

... till min bovärd Mattias Gummesson på Ronnebyhus för att du ser till att fel som dyker upp i lägenheten blir åtgärdat, i princip omgående. Pierre får också vara med på ett hörn, tack för du tittade till mitt läckande element, och ditt tålamod när hyresgästen (jag) fick världens stresspåslag. Vill även säga Tack till rörmokaren Simon för du fixade mig ett nytt element. Fantastisk service hela vägen!

Teres Ottozon

... till David Sun med personalen på Norreport tandvård, de är så vänliga när kontakta de och får hjälp omgående.

Annons

Rahifé

... till den fantastiska personalen på Korallen Östralycke, för all kärlek och omsorg om vår lilla mamma Siv. Ni har varit ett enormt stöd för oss. Många kramar till er alla.

Birgitta, Inger och Jan med familjer

... till Ohlssons Blommor i Mörrum för fina blomsterarrangemang vid vår mammas begravning.

Pia och Anne med familjer

... till Blekingesjukhuset i Karlskrona. Lördagen den 17 februari råkade jag ut för ett kraftigt blodtrycksfall samt yrsel. Vi ringde 112 och fick omgående besked på att en ambulans var på väg. Det var Ola och Jimmy som kom. Det blev en tur till akuten där kompetent och trevlig personal mötte upp och efter en del undersökningar blev hjärtläkaren Niclas tillkallad. Jag hade troligtvis haft en hjärtinfarkt. På sjukhuset den här dagen fanns det speciella teamet som röntgar och gör ingrepp i kranskärl med mera. Ett imponerande vältajmat team som imponerade. Resultat blev ingen hjärtinfarkt men en något deformerad kammare så kallad bläckfiskfälla. Inlagd på hjärtiva (HIA) ett par dagar därefter in till avdelning 55. Utskriven den 20 februari med instruktion om att ta det lugnt. Planerade återbesök om sex respektive åtta till tio veckor.

Ett stort tack till alla inblandade även de icke namngivna för fantastisk vård, snabbt, effektivt och trevligt. Region Blekinge bör vara rädd om denna personal. De är guld värda.

Leif Ahlman, Lyckeby

Emma JaensonSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons