Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Debatt

Dagens ris: ”Till mäklarbyrån som utnyttjar tiominutersparkeringen på Pottholmen”

Veckans ris har bland annat gått till till Blekingetrafiken som höjer taxan och till de politiker har motarbetat eller blundat för det som händer i socialnämndens verksamheter i Olofström.
Blekinge • Publicerad 21 april 2024
Detta är en opinionstext i Blekinge Läns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Sofi Koskenkorva och Isabellle Bystedt  satsar på eget företag på Pottholmen. Frisörer, Klippning, Frisörsalong. Noura hairlounge
Sofi Koskenkorva och Isabellle Bystedt satsar på eget företag på Pottholmen. Frisörer, Klippning, Frisörsalong. Noura hairloungeFoto: Marcus Palmgren

... till Blekingesjukhuset som deras telefontillgänglighet som är oacceptabelt usel för oss medborgare. Röntgenmottagningen uppger att tiderna är slut för dagen en minut efter telefonmottagningen öppnar. Hudmottagningen uppger också dag efter dag att det inte finns tillgängliga tider när man ringer strax efter öppnandet. Sambon har försökt komma i kontakt med mödravårdens verksamhet för att boka en tid varje dag i en vecka. Inte på någon av dessa mottagningar har man haft möjlighet att lämna meddelande. Denna extrema brist på tillgänglighet är en patientsäkerhetsfara och ett kapitalt misslyckande för regionledningen.

Besviken medborgare

Annons

... till den personal på röntgen i Karlshamn som var både otrevlig, nonchalant och värst av allt hårdhänt vid mitt besök nyligen. Jag nämnde flertalet gånger att jag hade väldigt ont, ändå fortsatte personen att vara hårdhänt och vrida och vända på mig. Aldrig har jag träffat en så nonchalant människa.

Besviken patient

... till de politiker som har motarbetat eller blundat för det som händer i socialnämndens verksamheter i Olofström. I tidningen i lördags uttalade sig Karin Nordvall om att deras uppgift är att finnas för de svagaste i samhället. Det ÄR just detta som politiker blundat för trots vetskap om att verksamheterna inte fungerar. De svagaste får ingen hjälp alls, ingen utveckling eller individanpassad hjälp. Inga förutsättningar för att få ett eget stimulerande liv. Varken i de boendeformer eller verksamhetsformer som råder. Inte heller får de den hjälpen de lagligt har rätt till. Så den ” dialog” som S och C så bekvämt föreslagit kommer inte att leda till någonting, det är mer ett spel för gallerierna. Här behövs en total omstrukturering av verksamheterna, personal som har utbildning till det som de är satta att göra, omstrukturering gällande assistans, övriga hjälpbehov. Andra boendeformer och utveckling av de dagliga verksamheterna. Olofströms kommun har samma nivå som förvaringen av de handikappade för hundra år sedan. Det behövs ingen dialog för att få en förbättring här. Det krävs en jordbävning.

Marie

... till Hälsohuset för alla som inte kan ta fram en läkartid för återbesök efter en hjärtinfarkt på över fyra veckor. Ert bokningssystem sätter definitivt inte patienten i centrum och rimmar dåligt med ”ett privat alternativ” för bättre service.

Anders

Största besparingen i Ronneby kommun görs genom att införa rökförbud under arbetstid för alla anställda i Kommunen.Det är många tusentals arbetstimmar som går upp i rök när rökarna ska pausa i tid och otid. Effektivare personal efterlyses, även i Stadshuset.

f.d.rökare.

... till Asarums IF som tvingar medlemmar att sälja ännu mer produkter utöver redan andra produkter som ska säljas när medlemsavgift redan är betald.

Föräldrar

Annons

... till bilverkstaden. Ni borde vara lite mer rädda om era kunder för ett sånt bemötande jag fick när jag hade krockat och kom med bärgaren vill jag aldrig mer var med om. Surt och tråkigt bemötande som om jag vore till besvär.

En före detta kund

.... till expediten på en butik i Amiralen som onsdagen den 17 april vid lunch bar sig förfärligt åt. Att vara en ”besserwisser” med otrevlig attityd passar inte, speciellt inte när kunden har rätt, vilket jag hade i detta fall. Tur det finns andra butiker i Amiralen och Karlskrona centrum.

Besviken

... till den gymnastikförening i Ronneby som har utomhusgympa på baksidan om Ronneby Sporthall och som då blockerar 2-3 av parkeringsplatserna under tak för att de som leder passet har sina liggunderlag där och därifrån leder passet (där många deltagare står på gräsplätten mitt i mitten av vägen vilket i sig är ok där är de ej i vägen). Ni får jättegärna ha gympan ute men INTE blockera parkeringsplatserna då de är till för att ställa bilar på och inte gympaledare. Är ont om P-platser många kvällar då det är aktiviteter i omkringliggande idrottsanläggningar och skola/fritidshem även utan detta ”ofog” som nu hållit på i många veckor.

Kvällsmotionär

... till den mäklarbyrå på Pottholmen som dag efter dag utnyttjar 10-minutersparkeringen till långtidsparkering för egna fordon. Både fräckt och egoistiskt agerande. En känga även till Aimo P-bolag som inte åtgärdar.

Besviken

... till Blekingetrafiken som höjer taxan för oss som pendlar endast 4-6 kilometer. 34 kronor för enkelbiljett är katastrof! Hade varit ok om man känner att periodbiljetten är lönande så man måste ställa bilen helt. Vi vill åka buss, men har inte råd (!). Nu tvingas vi ta bilen, för två periodbiljetter lönar sig inte för oss. Inför ett bonussystem! Konstigt miljötänk…

Mamma

Annons

... till nedskärningar inom landstinget. Katastrof då sjukvården är redan under all kritik. Inga telefontider, sjukvårdsgarantin upprätthålls inte utan när man väl kommer fram finns inga tider att få! Läkare som inte ens bryr sig om att läsa journalen före besöket utan man kunde lika väl träffat en utav renhållningsarbetarna på stan och fått bättre behandling, bemötande och respekt för sjukdom. Sjuksköterskan gjorde allt förarbete för ett möte men vad hjälpte det? Läkare som byter arbetsplats var 3e månad och pressar upp sina löner! Dags för politiker att sätta stopp för den löneutvecklingen som läkarna satt i system och anställa dem på minst ett års kontrakt! Då kanske ni kan planera utgifterna bättre.

Elisabet D

Annons
Annons
Annons
Annons