Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Debatt

Dagens ris: Till gymmet – ”Att bara leverera hopp och lek borde inte vara tillåtet”

Veckans ris går till alla turerna kring Vattenborgen, polisanmälningar i Karlskrona och turerna kring ett bulvanförfarande på Tjurkö. Även politiker och revisorer i Sölvesborg får smaka riset.
Blekinge • Publicerad 11 februari 2024 • Uppdaterad 12 februari 2024
Detta är en opinionstext i Blekinge Läns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Ett av många ris delas ut till ett gym i Karlskrona.
Ett av många ris delas ut till ett gym i Karlskrona.Foto: MAXIM THORÉ

... till signaturen Kritisk som i sin insändare skriver en lögn om ”fejkade namnunderskrifter”. Har man så mycket åsikter där man också hittar på borde man våga stå för sina ord och sätta ut sitt namn för att kunna stå upp för lögnerna som man försöker göra till en sanning.

Inger Pilthammar

Annons

... till Rödeby Allivs som tar 32,90 kronor för en semla och 37,90 kronor för en thaibox. Hos Willys kostar 2-pack semlor 32 kronor samt 31 kronor på Willys för en thaibox. Inte en dag utan dessa prishöjningar. Dessa gnidna Ica-handlare. De får aldrig nog.

Sniken

... till avdelningen för gata och park i Karlskrona kommun. För att de tog bort alla djuren utan förvarning och utan beslut från kommunfullmäktige. Ni borde skämmas. Hoppas ni får ångra detta tilltag.

Lessen

Nu krävs krafttag för att återställa trovärdigheten, ett agerande från fastighetsmäklarinspektionen och en självrannsakan bland de folkvalda, skriver ”Undrande”.
Nu krävs krafttag för att återställa trovärdigheten, ett agerande från fastighetsmäklarinspektionen och en självrannsakan bland de folkvalda, skriver ”Undrande”.Foto: Christian Hylse

... till politiken i Karlskrona. Nu måste väl någon reagera, eller? Först turerna med Vattenborgen, sedan alla polisanmälningar som gjorts enligt kommunalrådet (men som förnekats av myndigheten) och nu senast turerna kring ett bulvanförfarande på Tjurkö. Makarnas olika gemensamma bolag tycks vara inblandade i flera olustiga affärer. Politiken i Karlskrona håller på att falla isär. Nu krävs krafttag för att återställa trovärdigheten, ett agerande från fastighetsmäklarinspektionen och en självrannsakan bland de folkvalda. Varför händer alltid konstiga saker i Blekinge?

Undrande

... till Ronneby kommun som efter många påpekande inte ser till att hygienen i simhallen blir acceptabel. Det är så skitigt överallt, i bastun ligger samma smuts och damm kvar på golv vecka efter vecka, alltså städas inte där. Snart får man sluta besöka på grund av mycket dålig hygien.

Långvarig besökare

... till alla som tror att det är fri fart på Slöjdvägen i Svängsta! Sakta ner tack.

Ej racerförare

Annons

... till bristen av varningsskylt. Det är för djävligt att det inte finns en varningsskylt för det stora hålet som täcker hela Mejerivägen i Fågelmara. Vem står för skador om det händer något med bilarna?

Förbannad

... till framtiden i Sölvesborg. Arne Bogren, du uttalar dig om att du inte under dina 50 år som politiker har upplevt det som händer i Sölvesborg nu. Jag har inte upplevt ett större svek än det ni moderater gjorde mot oss väljare vid valet 2022 under hela mitt 70-åriga liv.

Före detta moderat väljare

... till kommunchef Lars Ericsson, ekonomichef Carl Johan Tykesson, Arne Bogren och Moderaterna med Kith Mårtensson i rodret och även kompisen Birgit Birgersson Brorsson, Socialdemokraterna. Är det inte dags att lägga korten på bordet när ni äter och gör hotellövernattningar för två miljoner kronor på tolv månader med Sölvesborg invånares pengar och skattemedel? Nu har det verkligen gått för långt i Sölvesborg. Skäms ni inte för detta?

Bor i Sölvesborg

... till Karlshamns kommun som planerar att lägga ner Mörrums bibliotek. Ska Mörrum raseras på allt? Räcker det inte att ni har sålt vår fina park? Fattas det mera pengar till Östra piren som är prio?

Besviken skattebetalare

... till de som stympar träd. Bedrövligt att stympa vackra bokar vid Fiskarebacken i Sölvesborg.Tokigt att fördärva vackra träd precis vid strandkanten. Vill man värna insekter och smådjur borde man kunna göra detta mindre iögonfallande.

Åke Jansson

Annons

... till dem som tog emot gratisbiljetter till Sweden Rock från sin arbetsgivare, det vill säga Sölvesborgs kommun. Värdet på dessa biljetter är så stort att de innebär en beskattningsbar förmån. Har man tagit upp detta i inkomstdeklarationen? Borde inte Skatteverket reagera? Detta har inte framkommit i alla skriverier som varit!

Vanlig skattebetalare

... till revisorerna Kärnerup (SD), Dibeus (fd KD) och Lind (fd SD) i Sölvesborgs kommun. Även ett dagens ris till SD, KD och MED i Sölvesborg, som driver folkomröstningsfrågan som en vendetta mot en enskild politiker. Måtte alla förstå nu att SD:s hets mot politikerkolleger med andra åsikter och tjänstemän som bara gör sitt jobb, göder rädsla, hat och hot.

Christina

... till alla som tycker Jimmy Kärnerup har gjort ett dåligt jobb som revisor. Säger bara: gå in på hans FB-sida och kolla de fakturalistor som finns där om var pengarna tar vägen. Jag garanterar att ni ändrar uppfattning.

Arg

... till Fitranx på Bryggargården i Karlskrona. Att påstå sig kunna erbjuda kvalitativ träning och sen bara leverera hopp och lek borde inte vara tillåtet. Det är faktiskt vuxna personer du har med att göra!

Peter

... till Uffe och Meta på gata och park i Karlskrona kommun som avvecklade djurparken på Wämö. Utan något beslut från kommunstyrelsen. Det borde va brottsligt. Hoppas dom kan ställas till svars.

Poi

Annons

... till SPF Bodekull för sina innehållslösa månadsmöten. Ingen information, inga föredrag. Hur kan Mörrum och Olofström ha så bra innehåll och aktiviteter men inte Karlshamn?

Snart fd medlem

... till Swedbank och Handelsbanken. Det skrevs nyss att det råder brist på nystartade företag speciellt kvinnliga sådana. Men när min bekant skulle fortsätta sin företagsresa med AB blev det ett stopp. Swedbank och Handelsbanken har antagligen för fullt med nyöppnade AB. För hur annars kan man förklara noll återkoppling i flera månader, timmar i telefonkö till avdelningen och bristande svaren?

Jag som bryr

... till den eller de poliser som inte vet vad hastighetsskyltarna betyder utan drog in taxichaufförens körkort helt utan orsak. Dags för vidare utbildning?

Göran

...till de tre kommunrevisorerna och SD-politiker i Sölvesborgs kommun. Det pratas ”folkvald” och ”folkstyre” utan att ni har en aning om vad detta betyder. Det betyder inte ”störst går först”. Det betyder att folket väljer parti vart fjärde år utifrån sin övertygelse, vilket sedan resulterar i motsvarande mandat, det vill säga fullmäktigeledamöter i den kommunala församlingen. Att Sverigedemokraterna fick 40 procent av rösterna innebär inte att övriga 60 procent av väljarkårens olika representanter inte längre har någon talan, vilket Louise Erixon hela tiden under sin egen kommunalrådstid tycktes tro med tanke på hur hon betraktade oppositionspartiernas synpunkter och förslag. Att hennes representanter inom SD fortsätter tro att det är så är bara bevis på såväl omognad som brist på bildning och kunskap. Om ni tror att ni har Sölvesborgs invånare med er så låt antalet underskrifter på den numera beryktade namnlistan visa er sanningen, nu när ni som SD-representanter agerar som om ni fortfarande inte har lärt er varken vad demokrati, folkvald eller förtroendevald betyder. Sluta tramsa och läs på!

Fru P

... till den kvinnliga ambulanspersonal, som besökte mig den 27 december som tyckte att med mina värden, behövde jag inte komma till lasarettet. När jag några dagar senare kom till akuten, upptäcktes dubbelsidig lunginflammation, att jag var övervätskad, (3-4 liter) samt så hittades en ny hjärtinfarkt. Det blev 18 dagars sjukhusvistelse. Är du på rätt plats?

Ewa Sjöstrand

Annons

... till de som har ansvar att snöploga vägen från Rödeby till Flyeryd denna vinter, så dåligt, det är knappt körbart och inget salt på denna vägen. Inga bussar går heller, hur ska alla som bor längs denna väg kunna ta sig till affär och sjukvård? Extremt dåligt, många rishögar till er denna vinter 23-24.

Insnöad gamling

Annons
Annons
Annons
Annons