Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Debatt

Dagens ris: ”Till gitarristen i Creedence Clearwater Revival. Skäms!”

Den här veckan har bland annat PostNord och dåliga bilförare fått smaka riset.
Blekinge • Publicerad 4 februari 2024
Detta är en opinionstext i Blekinge Läns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Gitarristen John Fogerty i Creedence Clearwater Revival är med många fler gånger på konvolutet till Cosmos Factory än sina bandmedlemmar och borde skämmas, skriver ”Besviken lyssnare”.
Gitarristen John Fogerty i Creedence Clearwater Revival är med många fler gånger på konvolutet till Cosmos Factory än sina bandmedlemmar och borde skämmas, skriver ”Besviken lyssnare”.Foto: Owen Sweeney

... till kommunalråden i Sölvesborg. Vi Sölvesborgare (de flesta) vet att Samstyret kommer att göra allt för att det inte ska bli någon folkomröstning. De vet naturligtvis hur resultatet kommer att bli, vi vill inte ha två kommunalråd i Sölvesborg med de arvodena. De borde skämmas från början, allra helst. M och Kith Mårtensson som har myglat från början för sin egen ekonomiska vinnings skull. Det är fruktansvärt.

Hälsningar en pensionär, J.K.

Annons

... till Trossö vårdcentral. Det kvittar vilken dag man ringer. Man kan ringa 5 minuter över 8. Då finns det inga tider när man ringer. Man kanske ska ringa 07.55? De kan åtminstonde svara, så att man kan säga vad man vill.

C.L.

...till den privata parkeringen. Vem är ansvarig för den privata parkeringen på Pantern oh Sunnavägen 15? Jag skulle hjälpa en släkting att flytta in på Pantern men där fanns ingen parkering så jag fick dra sakerna. Men inne på Pantern där var inga besökare. Jag fick parkera i Tullparken. Det kan väl finnas ett kort som man lägger i bilen när man är på besök.

En som hoppas få en parkering

... till den så kallade insidermannen på ICA i Olofström som beklagar sig över indraget bidrag som drabbar tredje part. Du har rätt i att det är tragiskt när tredje part drabbas som dessutom är en grupp som har svårt att hävda sig i samhället, men lägg skulden där den hör hemma. Om du inte brutit mot lagen så hade inte detta hänt. Lagar och regler gäller alla, även dig.

Ej längre ICA-kund

... till gitarristen i Creedence Clearwater Revival, som är med många fler gånger på konvolutet till Cosmos Factory än sina bandmedlemmar. Skäms!

Besviken lyssnare

... till ansvarig chef på Frösunda Timansstenar i Sölvesborg. Hög Hyra och dålig vård av outbildad personal, inte serviceinriktad eller kunnig vård överhuvudtaget. Katastrof.

Besviken

Annons

... till snöröjningen i Karlshamn kommun. Varför kommer ni inte förrän snön börjat smälta och lägger ihop stora sjok av issörja på våra garageuppfarter? Annars syns ni minsann inte till när det verkligen behövs.

Ledsen pensionär

... till det relativt nya fastighetsbolag i Karlskrona som syftar på ”kvalitet”. Mycket fuffens med bland annat felaktiga kvadratmeter och hyror. De tror dessutom att tystnad kan köpas för pengar. Usch!

Fd hyresgäst

... till PostNord som inte kan leverera paket. Jag har betalt för att få ett paket levererat till dörren och uppgivit portkod och telefonnummer. Likväl har budet vid två tillfällen meddelat ”kunde inte levereras för porten var låst och mottagaren kunde inte nås.” Antingen är han/hon inte läskunnig eller också lat. Det kostar mig en massa tid att sitta i telefonkö och ringa gång på gång för att få PostNord att fullfölja sina åtaganden. Inger inget förtroende.

Förbannad PostNordkund

... till alla hundägare i Nättraby som inte kan ta upp efter sin hund. Man kan knappt gå på Parkvägen ut mot bondgården. Skärpning.

Själv hundägare

... till Jörgen Englin, ordförande i barn- och utbildningsnämnden i Sölvesborg som har flyttat studentdagen som först låg 5/6, med en röd dag efter till tisdag11/6. Hur kan man som ordförande välja Sweden Rock framför eleverna? Och den bemöta eleverna med en dryg attityd när de försöker ändra datum. Varför inte ha studenten fredag 31/5 vecka 22 som det varit tidigare år? Man undrar ju verkligen om hela nämnden står bakom detta beslutet ?

Föräldrar till blivande studenter

Annons

... till den butiksanställde på Biltema i Karlskrona som på ett otrevligt och provocerat sätt anklagade mig för att ha rivit hål på en plastpåseförpackning. Förpackningen var redan sönder när jag plockade upp den men det trodde inte den anställde på.

FD kund

... till dig i Nissan som på kvällen den 1 februari tyckte att du var bäst när du rattade din Nissan i korsningen Ronnebygatan/Norra Smedjegatan och inte förstår vad vägskyltarna betyder. Exempelvis som att du som är förare har väjningsplikt mot gående och att du inte får köra fordonet med högre hastighet än gångfart. Läs på.

Jag som stod kvar när du hoppade ur bilen

... till Sölvesborgs kommun Lars Ericsson och Moderaterna och Socialdemokraterna. Det är ni själva som har skapat det politiska kaoset i Sölvesborg. Vi valde Sverigedemokraterna som fick mest röster och ni körde bara över oss väljare. Till valår 2026 kommer vi väljare se till att ni blir bortröstade för gott.

SBG

Annons
Annons
Annons
Annons