Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Debatt

Dagens ris: ”Till er som paxar platser åt era vänner på Rockgalan”

Veckans ris har gått till Karlskrona kommun och till de hundägare som låter hundarna kissa på boendes längs vägen staket.
Publicerad 2 juni 2024 • Uppdaterad 2 juni 2024
Detta är en opinionstext i Blekinge Läns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Besökare på Rockgalan på Kvitterplatsen kritiseras för att paxa platser till sina kompisar.
Besökare på Rockgalan på Kvitterplatsen kritiseras för att paxa platser till sina kompisar.Foto: Sara Tingström

... till de som skött vägen mellan Eringsboda och Backaryd under vintern som gått. Dåligt plogat och dåligt halkbekämpat.

Boende längs vägen

Annons

... till er i Rödeby som parkerar utanför Centrumhuset utan att vara deltagare i någon studiecirkel som hålls där. Kan ni inte läsa?

Studiedeltagare

... till den butik i Karlshamn för att ni inte tog tillbaka varan efter inköp.

Besviken kund

... till fd kommunalrådet och den falang i Ronneby som stöttar honom. Begriper ni egentligen vad ni ställt till med? Ett kommunalråd som sålt sin själ, sitt parti och sina väljare till S som kommer föra en politik som ni egentligen inte vill ha och inte era väljare heller. Dessutom låter ni honom fortsätta sin politiska bana. S kommer driva igenom kraftiga skattehöjningar och kommer bestämma vad vi äldre ska ta vägen när den tiden kommer, vi kommer inte få välja vilket boende vi önskar. Uppenbarligen är M inte ett parti att lita på, vi har Sölvesborg i minnet. Grattis SD, ett gyllene läge för er i valet 2026.

Riktigt besviken

... till alla berörda på Rockgalan på Kvitterplatsen i Ronneby brunnspark för att ni ”paxar” platser åt era vänner och bekanta som ännu inte hunnit ta sig dit. Detta innebär att inte alla har samma förutsättningar att ”få bra platser”. Hoppas på en förbättring till nästa evenemang.

Jessica

... till socialtjänsten som utan fakta och på deras påhittade lögner, förtal & falska anteckningar tar barn från fungerande familjehem och familjer. Hur ska man våga lita på socialtjänsten eller bli familjehem när de arbetar på detta vis?

Behövs en förändring

Annons

... till han på Aspö i färjeläget som kör sin robotgräsklippare både på dagen och på natten. Tänk på att du kör i vårt skafferi när vi äter på natten.

Igelkottarna.

... till de hundägare som går runt bland villorna på Västragärde. Och låter hundarna kissa på boendes längs vägen staket. Orkar ni inte gå utanför bostadsområdet?

Trött på nerkissat staket

... till Samfast i Karlskrona som höjer hyran så inte stadium kan va kvar. Vem vill ha vårdcentral inne på ett köpcenter ? Snart är Karlskrona lika dött som Ronneby.

Stadium shoppare

... till lärarna på Aspero som kom mer än 20 minuter försent till årets studentbal och missade att sedvanligt gå på röda mattan tillsammans med eleverna. Det hade varit roligt om ni hade dykt upp i tid och varit med och fotats tillsammans med era elever i stället för att sitta kvar på er förfest. Är det så här skolan lär ut respekt för andra, vikten av att passa tider och att engagera sig?

Besviken förälder

... till VMAB för ytterligare ett dumt påhitt. Mitt företag producerar inget skräp som slängs på återvinningsstationen. Däremot kör jag dit mitt privata skräp med en pickup som är reggad på mitt företag. Att VMAB infört ett nytt system är ju helt i linje med hur verksamheten skötts under alla år och uppvisar total avsaknad kompetens. Undrar hur VMAB tänker hantera utlandsreggade fordon? Är väl som vanligt att det gäller bara oss svenska företagare som betalar skatt, sociala avgifter och moms. Ren skär diskriminering.

Företagare

Annons

... till M i Sölvesborg. Inte knacka dörr inför EU-valet. M har väl aldrig gjort det inför det valet? Och det får de väl räkna med i så fall efter sveket i valet 2022.

Arg väljare

... till Karlshamns kommun som pratar om att sälja sitt fibernät. Ni minns sist hur dumt det blev. Gör inte om misstaget. Lika dumt som att sälja ut vattenledningarna.

Joakim

... till hemtjänsten i Rödeby som lät mamma sitta klädd endast i skjorta och blöja. Hur tänkte ni ? Det var morsdag och sannolikheten att hon skulle få besök var ganska stor. Skäms på er för det hjälpte inte med att dra för gardinerna för fönstret och låta henne sitta i mörkret. Jag vägrar tro att ni som personal skulle vilja sitta klädda i mörkret på detta sätt.

Dottern Mona

... till dig som har hand om loppisen på söndagar. Skrev ut om det är loppis eller inte så man vet om det. Dålig information. Skärpning!

Ronnebybo

... till NKT som stora och starka (och uppskattade i Karlskrona) beter sig så illa i vår miljö så att den långbenta grodan ska få sin livsmiljö och fortplantning förstörd - är man stor och stark ska man vara snäll! Skäms igen.

Anette

Annons

... till de styrande Karlskrona kommun, hur har ni fått tillstånd att förfula vår stad, Karlskrona så? Sten bara sten. Hela torget en skam, utan grönska, träd och trivsel. Likadant på Ristorgsbacken, inte trevligt där heller bland stenarna. Tänk om, är det så här vi vill ha det?

Besviken naturälskare

... till Karlskrona kommun som mer och mer försämrar användandet av Wämöparken. Detta natur- och kulturområde som borde förädlas och utvecklas. Den betyder mycket för de som bor i mellanstaden, ett bortglömt område i staden. Samtidigt anställer man allt flera byråkrater som oftast inte tillför kommunens kärnverksamhet så mycket som de kostar.

Ekonom.

... till Region Blekinge och sjukhusledningen i Karlskrona som har Sveriges otrevligaste sitthörna precis utanför huvudentrén till sjukhuset. Så äcklig och snuskigt skitig. Bland annat fullt av vidriga fimpar.

Usch och fy!

... till den patient som är listad på Mjällbyhälsan och satte in dagens ris till dem. Mjällbyhälsan är en del av Valjeviken och Valjehälsan. Tack för att Mjällbyhälsan finns.

Barbro

... till er ryttare som har så dåligt omdöme och tror det är okej att rida omkring på fotbollsplanen på Gammalstorps IP. Snart är hela planen upptrampad. Vi har uppmärksammat er vid ett flertal gånger och kommunen är underrättad.

Tänka är tydligen inte alla förunnat.

Annons

... till föräldrar som har sina barn på förskolor/skolor som bara värdesätter pedagogerna sätt att hantera deras barn! Men vi då vi som sliter både i köken och i lokalerna så att era barn kan vistas där. Vi blir aldrig uppskattade av er. Ni är inte skyldiga att göra något för oss heller, men det känns i hjärtat när alla pedagoger får massa presenter och blommor medan vi bara ska se till att det finns rena lokaler och mat för dagen.

Lokalvårdare

Annons
Annons
Annons
Annons