Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Debatt

Dagens ris: ”Till du hänsynslösa, egoistiska människa som röker på din balkong”

I veckans ”Dagens ris” får kommunerna en del ris för snöröjningen. Även hundägare får smaka på riset.
Dagens ris • Publicerad 21 januari 2024 • Uppdaterad 22 januari 2024
Detta är en opinionstext i Blekinge Läns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Du tvingar därmed oss grannar till passiv rökning som skadar och ibland dödar, skriver signaturen ”Förtvivlad lungsjuk granne”
Du tvingar därmed oss grannar till passiv rökning som skadar och ibland dödar, skriver signaturen ”Förtvivlad lungsjuk granne”Foto: Claudio Bresciani/TT

... till Klarabo i Ronneby som inte skottat/skottar innergården på Drottninggatan 7, så att gamla kan komma ut med rollator och rullstol, dåligt!

Eson

Annons

... till de affärsinnehavare i Sölvesborg som inte kan skotta bort snön utanför sina inrättningar. Det avskräcker era kunder och vad händer? Jo ert ointresse lär kunderna att åka till annan butik, kanske snöfria C4? Sen kanske kunder tycker det är bekvämt och åker utomsockens även sommartid. Gnäll inte när kassan är tom.

Realisten

... till hundägare som inte plocka upp hundbajs i Gullberna Parks promenadslingor. Bedrövligt, där promenerar många barn leker inte roligt att trampa i. Är själv hundägare och det är en självklarhet att plocka efter sin hund. Skäms på er.

Hundägare med respekt

... till dig hänsynslösa egoistiska människa som frekvent röker på din balkong dag ut och dag in. Du tvingar därmed oss grannar till passiv rökning som skadar och ibland dödar. Vi kommer inte undan din rök! Skäms på dig, gå ut på gården och bolma.

Förtvivlad lungsjuk granne

... till de som inte fattar att man inte ska gå i ett skidspår!

Skidåkare på golfbanan i Mörrum

... till de kommunerna som inte låter kommunalanställda långtidssjukskrivna få börja rehabilitera sig tillbaka till arbetslivet i sin egen kommun. Då ska de hitta någon annan kommun, landsting eller privata sektorn att bistå med sin arbetskraft i den mån de kan. Vi lär barnen att alla duger som de är men inte om du är hemma och sjukskriven?! Som barn fick man höra av de äldre: Slit inte ut dig för ingen kommer tacka dig för det när du får värk. Så sant, så sant. Fantastiskt väl genomtänkt, eller? Fortfarande ingen politiker som kan komma på någon bra sysselsättning till dem som inte konkurrerar ut annan personal? Som tar hand om de anställda i sin kommun på ett värdigt sätt.

En ros till alla fackligt engagerade som inte låter företagen få sparka oss ”odugliga”

Annons

Jäkligt duglig i rätt miljö

... till Karlshamns rekondmästare Tubbatorg som inte erkänner och stå för skador som orsakats i deras tvättställ. Aldrig mer!

Före detta kund

... till Karlskrona kommun för skötsel av trottoarer inom Trossö. Det är bedrövligt hur det ser ut ishalka och snövallar ut med arbetsledaren och kolla.

Arg KNA-bo

... till Sölvesborg kommun för deras usla snöröjning i innerstan. Jättehalt överallt på gatorna.

Maria, Sölvesborg

... till cheferna på Maxi stormarknad Lyckeby som inte kan anställa fler medarbetare i kassan i stället för att de som jobbar ska jobba ihjäl sig och känna sig otillräckliga.

Besvikna kunder

... till den otrevliga fastighetsskötaren på Karlshamnsbostäder, som jobbar i kvarter Hinseblick och Södra Fogdelyckegatan 23. Du borde gå på charmkurs för att lära dig att bemöta hyresgästerna på ett trevligt sätt.

Annons

Missnöjda hyresgäster

... till Sölvesborgs kommun för dålig snöröjning. I fredags var det nära att vi ramlat eftersom det var oplogat och halt.

Ann-Marie & Lennart

... till ordföranden i byggnadsnämnden Karlskrona, som verkar ha glömt bort Rödeby, när det gäller byggnadsplan. Alla andra områden var med, men inte Rödeby. Så dåligt att det inte satsas alls på Rödeby nu för tiden.

Bortglömd by

... till den som ansvarar för snöröjning och halkbekämpning på busshållplatserna inom Karlskrona kommun. Det är alldeles för bedrövligt och se dessa busshållplatser, det är ju rena isgatan och ojämnheter och halva hållplatsen är skottad, resten är otillgängligt med ojämnheter och ishalka. Det är inte enstaka hållplatser, det är ju de flesta som är i detta skick. Finns det inte pengar till att hålla hållplatserna säkra? I dag såg jag ytterligare en äldre person halka och slå i backen när de skulle stiga av och på bussarna. Vem ansvarar för säkerheten?

Flitig bussåkare

... till Lars Ericsson, kommunchef Sölvesborg, Kith Mårtensson, Moderaterna och Birgit Birgersson Brorsson, Socialdemokraterna. Angående folkomröstning skyller ni på Sverigedemokraterna. Men vilka har egentligen ställt till det? Vi väljare valde varken Moderaterna eller Socialdemokraterna.

Om jag inte minns fel fick Sverigedemokraterna flest röster. Moderater och socialdemokrater har själva skapat det politiska kaoset i Sölvesborg, inte Sverigedemokraterna. Inse galenskaperna ni har ställt till med, och hur ni har förmedlat bilden av Sölvesborg till alla i Sverige. Skäms ni inte?

Boende

Annons

... till TFK förvaltningen i Ronneby kommun för att man inte tar bort snövallen mellan parkeringen och gångbanan utmed stadshuset. Det är inte meningen att besökare till stadshuset skall gå på körbanan när det finns en trottoar. Trots påpekande struntar man i att snövallen finns.

Willy

... till den som i måndags 17 januari körde på min svarta Ford på Idrottsvägen i Nättraby. Olyckor kan hända, men då får man stå för sina handlingar. Detta kostar mig många tusenlappar och krångel för att ordna till. Skäms!

Förbannad bilägare

... till snöröjarna i Ronneby som kom och röjde med sina bullriga maskiner klockan 01 i natt. Att väcka människor mitt i natten är en vanlig tortyrmetod. Nu föll ni pladask i rankingen.

Väckt

... till Moderaterna i Sölvesborg för deras underliga insändare genom deras ordförande.

Fd M-väljare

...till Karlskronahems fastighet på Hasslö som inte renoverar lägenheterna. Det finns vissa som inte renoverats sedan huset byggdes 1992. Badrummen är under all kritik. Även husets fasad.

F.d hyresgäst

Annons

...till de fastighetsägare i centrala Karlskrona som helt enkelt struntar i hur deras trottoarer ser ut. Tjocka av istäcke och omöjliga att gå på. Ställer ut koner och varnar för istappar och snöras från taken. Var vill ni att vi ska gå? Mitt i gatan heller?

Carina

Annons
Annons
Annons
Annons