Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Debatt

Dagens ris: ”Nedlåtande kommentarer om söta pensionärer”

Den här veckan har Radio Blekinge fått smaka på riset för sin åldersfixering. Både Ulf Kristersson och Magdalena Andersson får också smaka riset.
Blekinge • Publicerad 17 mars 2024
Detta är en opinionstext i Blekinge Läns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Säger ni ”söta medelålders” om er själva också undrar man?
Säger ni ”söta medelålders” om er själva också undrar man?Foto: Mickan Palmqvist/TT

... till Radio Blekinge som uttrycker sig kolossalt obetänksamt många gånger. Den starkt framkallade ångesten över den extrema åldersfixeringen i vårt land behöver inte späs på i form av nedlåtande kommentarer som ”söta pensionärer”, snarare tvärtom. Säger ni ”söta medelålders” om er själva också undrar man? Ni i medierna bör gå före med gott exempel i stället och bekämpa besattheten av ålder som orsakar människor psykisk ohälsa. Tänk efter före!

Lyssnare

Annons

... till er som bara gick förbi när min bästa vän svimmade i Amiralitetsparken. Mitt i lunchen så var det ingen som kom fram för att kolla att han mådde bra, människor gick bara förbi. Hade han inte vaknat till självmant kunde han varit död i dag. Vill uppmana er alla att titta upp och visa mer medmänsklighet till varandra.

Janne

... till vår eminenta statsminister Ulf Kristersson och hans regering, även den förra regeringen med Magdalena Andersson i spetsen och alla andra krigshetsande politiker i vårt avlånga land. Nu har ni lyckats med konststycket att Sverige blivit en fullvärdig medlem i krigsalliansen Nato och vår alliansfrihet och neutralitet i 200 år nu äntligen är över. Grattis! Nu är det väl fritt fram att kunna skicka våra värnpliktiga söner och döttrar till oroshärdar runt om i världen för att försvara ”våra värderingar” som Ulf Kristersson så vackert sa i ett tal till nationen, vilket vi sett med god framgång i till exempel Libyen och Afghanistan. Att de eventuellt i värsta fall kommer hem i liksäckar är väl inget att bry sig om. Att USA fritt kan placera ut sina kärnvapen på svenskt territorium måste ju också vara kanon (haha). Att man sedan på köpet med detta medlemskap lyckats med att reta upp Ryssland så att de kan rikta sina kärnvapenbestyckade missiler mot oss måste ju kännas väldigt tryggt. Att det svenska folket dessutom inte fick vara med och rösta om Natomedlemskapet var ju också ett genidrag, det gjorde ju bland annat Turkiet och Ungerns parlament åt oss. Det är ju viktigare att det svenska folket röstar på Mello och se till vem som ska företräda Sverige i Eurovision. (Detta är skrivit med ironi om nu ingen har fattat det).

Ralph

... till Telia service. Under tre veckor har vi försökt veta varför vår fasta telefon inte fungerar. Efter långa väntetider med kontakt med tre tjänstemän har alla lovat att skicka en kod som löser upp det hela, men ingenting med dagens post. Den sista kontakten i dag med Telia gav absolut ingenting! Som avslutning ville Telia ha betyg på deras ringa insats.

Telia gör om och gör rätt.

... till representanten för Karlskronahem som upplyste om att det absolut inte går att flytta in tidigare än ursprungligt avtalat (jag avsåg givetvis betala hyra.) Kan förstå att det är en policy hos bostadsbolaget. Men sen föreslog företrädaren att jag kunde flytta ut ur min nuvarande bostad innan avtalad hyresperiod är över...! Var finns logiken i att upplysa om bolagets fasta principer för att sedan framkasta att hyresgäster kan vara flexibla?

Missnöjd kundtjänstbesökare

... till Bengt Jönsson (KD) som tycker att LSS-boenden i behov av sondmatning ska betala det själva. Detta är i högsta grad diskriminerande. Man sparar 10 000 kronor per månad. Det ska vara ”likvärdigt”. För vilka? Med vad? Sänk i stället era löner med 10 000 kronor i månaden så är problemet löst. Det är alltid de svaga i samhället som behandlas styvmoderligt. Hur kristet är det?

Upprörd skattebetalare

Annons

... till Karlskrona kommun. Jag har sedan flera år tillbaka upplyst behörig personal inom Karlskrona kommun att det på Västra Prinsgatan 1, på kommunens cykelparkering, står en herr/pojkcykel och damcykel. Dessutom står det en bunt barncyklar där. Hoppas att kommunen å det snarast tar bort herr- och damcyklarna. Parkeringen behövs av cyklande personer. Saknar cykelparkering enligt ovan.

Ingrid Olsson

... till Sölvesborgs kommun/Blekingetrafiken. Tack för den fina seniorbiljetten, som vi 70+are fick i dag. Men när kommer bussen?

Djupekåsare över 70

... till Karlskrona allmänna skridskoklubb (KASK). Ni har normalt sett en otroligt dålig framförhållning inför uppvisning eller show. Denna gången begär ni att barn/föräldrar ska uppge att de kan träna den 13/4 och 14/4 klockan 8-18, sista svarsdatum 18/3, utskick den 13/3. Hur kunde ni ha sådan framförhållning just nu? Kan barnen inte båda dagarna är de inte välkomna. I julas skulle vi förskottsbetala ett antal bingolotter som ni bestämt att varje barn skulle sälja. Tror ni att alla familjer har samma förutsättningar? Aktiviteten kostar otroligt mycket per termin (utrustning utöver era fantastiskt höga avgifter) och ni förväntar er att alla kan lägga dessa summor? Ni tycker utöver alla kostnader som redan betalas att det ska både bakas och fixas kaffe, priser och annat till uppvisningar. Dessutom ska vi stå på allmänhetens åkning på fredagar och lördagar enligt ert schema och bidra med vår lediga tid (vi är nog många föräldrar som jobbar heltid och värdesätter den lilla fritid vi har med våra familjer efter körningar på obekväma tiden till ishallen!) Vilken fantastiskt förening ni är. Tänk om! Ni behöver nog fundera på om styrelsen är rätt. Många barn får nog tyvärr stå tillbaka för att tid och pengar inte finns!

Irriterad förälder

... till de nya danska ägarna av Ebbamåla bruk, följ våra lagar och sedvanerätt.

Lars Bylander

... till socialen i Karlshamn. Barnens största fiende. Till utredare som glömmer bort saker, ljuger och inte återkommer. Till chefer som inte återkopplar trots upprepade mejl-svar där man lovar återkoppling.

Mycket besviken förälder

Annons

... till föräldrar på Listerlandet med omnejd som låter ungdomar köra cross på allmänna vägar och föra oljud. Ta ert ansvar.

sheriffen

... till de nya hastighetsgränserna 30-40-50-70-kilometer som verka väldigt röriga, man vet inte riktigt vad som gäller. Räcker det inte med 30 kilometer inne i kärnan, är ju inte rimligt att köra i denna ringlande snigelfart av bilar. Gäller de nya hastighetsgränserna bara i Karlshamn eller i hela Blekinge?

Snart häst och vagn

Annons
Annons
Annons
Annons