Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Debatt

Dagens ris: ”Det finns ju bara restauranger i hela stan nu”

Veckans ris har gått till Ronneby kommun för att det snart inte finns några butiker att handla i och till till ansvariga politiker i regionen som inte låtsas veta om arbetssituationen inom regionen.
Blekinge • Publicerad söndag 06:00
Detta är en opinionstext i Blekinge Läns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Detta är ju vansinnigt skriver signaturen ”Nej tack till restauranger”.
Detta är ju vansinnigt skriver signaturen ”Nej tack till restauranger”.Foto: Christian Hylse

... till Sölvesborgs kommun. Det är trevligt att Sölvesborgs kommun tänker på seniorerna. Men att lägga aktiviteterna på Duvans servicecenter är inte så tilltalande. Där är trångt och dålig luft. Fönster och dörrar var öppna. Tvärdrag så håren blåste. Folk gick ut och in vilket var störigt i föredraget. Till min fasa ser jag att Lasse Stefanz med flera skall uppträda under Killebom, där gäller biljetter med först till kvarn, är det inte till för alla? Arrangera på Torget som tidigare!

70+

Annons

... till Olofströmshus och Olofströms kommun som inte löser parkeringsfrågan i Jämshög vid Jf Anderssons väg med flera utan sätter bara en enkelriktat skylt. Var ska alla bilar stå när de inte finns tillräckligt med parkeringsplatser? Och dessutom får ena sidan parkeringsförbud. Man löser väl ändå parkering innan man sätter enkelriktat. Ska vi behöva stå hur långt iväg som helst? Var är vår säkerhet då? Rent paragrafrytteri som vanligt.

Anton Ossiansson

... till alla som inte håller 40 kilometer i timmen på Rosenhillsvägen genom Jämshög, så som hastighetsskylten säger. Det gäller alla från a-traktorer, mopeder (jodå), kommunbilar, Postverket, kända politiker, elever på folkhögskolan, kända företagare och andra bilister. Det finns en anledning till denna hastigheten. Och likaså till er alla som inte vet hur man använder farthindret på samma sträcka. Det är inget ”älgtest” man utför när man kör där! Under en kortare tids observation från en lite undangömd plats så körde direkt 20 procent fel här och dessa höll oftast inte hastigheten därtill. De enda som kör rätt är linjebussarna på SkåneTrafiken och skolbussen. När ska kommunen göra något åt detta och framför allt alla trafikanter. Skärp er!

Observatören

... till ansvariga politiker som låtsas inte veta om arbetssituationen inom regionen. Före detta högsta hönset Mattisson är helt oförstående i media. Hon hade inte en aning. Utan omsvep skyller hon allt på tjänstemän. Höga tjänstemän hon var med och anställde fram till -23? Tjänstemän som, i sin arbetsbeskrivning, borde haft/har haft rapporteringsplikt till ansvariga folkvalda? Har vi råd med helt skrupelfria politiker? I Ronneby ges ansvarsfrihet (av polarna) till en som betett sig otroligt illa. I sitt politikerskap och vad det verkar i sitt ledarskap. En annan i samma kommun ges ansvarsfrihet (av polare), trots att hen plockat ut mer än en miljon i arvode för mycket...under några få år. Har vi verkligen råd att låta dessa människor skära ned på vård, skola och omsorg? Säger som Di Leva: vem ska man tro på?

Mats

... till gatukontoret i Karlshamn. Som inte har sopat bort gruset efter vintern i Asarum efter åtskilliga påpekande. Är nu inne i juni månad, kanske ska ligga kvar till vintern, så spar ni på grusningen då?

i Väntan

... till Ronneby kommun, ni har fått det tidigare. Men nu börjar det bli pinsamt dåligt. Om ni har eller ska sopa gång- och cykelbanor, tyvärr ingen som kan se skillnaden. Det är farligt med all grus man cyklar på varje dag. Ta till exempelvis från Kallinge mot järnvägsstationen. Det är viktigare att gatorna är sopade än gräsmattorna klippta.

Missnöjd cyklist

Annons

.... till Moderaterna i Ronneby. Synd att man numera enbart förknippar Moderaterna med medlemmar i Ronneby/ Blekinge med maktmissbruk, stöddighet och korruption. Buffligheten har tydligen inga gränser.

Klok väljare

... finns det ingen som kan stoppa detta vansinne i Ronneby? Läste i tidningen att ytterligare en restaurang ska öppna i Ronneby. Det finns ju bara restauranger i hela stan nu, inga affärer som man kan handla i. Detta är ju vansinnigt. Folk har väl annat att göra än springa på restauranger? Ronneby har blivit botten nu. Nej, ta hit affärer och sänk hyrorna så de har råd att öppna affärer här. Det är som folk säger: ska man vara mätt och fin så ska man bo i Ronneby, folk flyttar snart ut från Ronneby för nu är stan körd i botten.

Nej tack till restauranger

... till region Blekinge och Samfast som bidrar till en utarmning av Karlskrona centrum genom kontorisering. Detsamma gäller Länsförsäkringar som bygger kontor där den soligaste uteserveringen tidigare fanns.

Levande centrum

... till Karlskronahem som inte flaggar på Nationaldagen i Mellanstaden. Gör rätt eller ta bort flaggstången.

Svensk i Mellanstaden

Annons
Annons
Annons
Annons