Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Häktad för härva med porrfakturor

Han förnekar brott, men häktades ändå. Mannen från Blekinge som via sitt företag skickat tusentals fakturor för påstått porrsurfande är frihetsberövad under utredningsarbetet.
Nyheter • Publicerad 26 april 2013

– Häktningsbeslutet ska överklagas. Man får en känsla av att man häktar bara för att visa handlingskraft, säger den 21-årige mannens advokat Björn Ringmar till TT.

Genom sitt företag kräver 21-åringen människor i hela landet på pengar för att de ska ha konsumerat porr på nätet. De som inte betalar hängs ut med namn och adress på företagets hemsida. Bara i Blekinge har polisen fått anmälningar från cirka 1 200 personer som utsatts för metoderna.

Annons

– De känner sig framför allt väldigt kränkta, säger kommissarie Billy Ingemarsson i Blekinge till SVT:s Sydnytt.

Vice chefsåklagare Bo Birgerson i Malmö ser flera troliga brott:

– Man har inte tillstånd att bedriva inkassoverksamhet, man hotar folk med att de begått en brottslig gärning och hänger ut dem som porrsurfare.

Han anser att 21-åringen agerar på uppdrag av andra. Utredningen, där poliser i tre län samarbetar, rör fler personer och företag.

Malmö tingsrätt beslut på fredagseftermiddagen innebär att 21-åringen häktades som misstänkt för grov utpressning och försök till samma brott. Åtal ska vara väckt den 10 maj.

Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons