Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Två män föll överbord - efter flera timmar avslutas räddningsinsatsen

Två män föll överbord från ett lastfartyg söder om Öland. Sjö- och flygräddningen har avslutat sin insats. Chansen att personerna har överlevt är liten.
Öland • Publicerad 2 juli 2019 • Uppdaterad 3 juli 2019
Bilden är tagen i ett annat sammanhang.
Bilden är tagen i ett annat sammanhang.Foto: Hasse Holmberg / TT

Strax efter klockan 22 på tisdagskvällen larmades SOS om att två personer fallit överbord från ett handelsfartyg söder om Öland.

Personerna ska ha varit passagerare på ett lastfartyg som går mellan Karlshamn och Litauen. Exakt vad som hade hänt vet man inte mer än att ett vittne såg de falla överbord. Sjö- och flygräddningen bedömer vittnet som trovärdigt. De var på plats och letade efter männen fram till halv fyra på natten.

Annons

– Chansen att de skulle dyka upp levande är rätt liten, vi baserar våra beslut på konsultation med läkare när de räknar på temperatur i havet och vad chansen är att överleva, säger Fredrik Hamarsson på Sjö- och flygräddningen.

Larmet kom ifrån båten då någon var vittne när de två föll överbord. Vädret i början av natten var dåligt men blev bättre och bättre.

– Det var hög sjö, vilket gör det väldigt svårt för oss under räddningsinsatsen. Vi har inte inte hittat någonting, det finns inga spår av dem, säger Fredrik Hamarsson.

Eftersom Sjö- och flygräddningen inte längre letar efter levande personer har ärendet lämnats över till polisen.

Viktor ErikssonSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons