Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Innehåll från AHLBERG BIL

”Jag gillar den personliga servicen på Ahlberg Bil”

När Stig ”Lillen” Petersson för 30 år sedan klev in hos Volvohandlaren i Karlskrona fick han låna en bil. Alltsedan dess är han kund hos Ahlberg Bil.
– Styrkan är att det alltid är samma säljare och servicetekniker man möter. Det ger en trygghet.
Den här texten är en annons. Den är inte skriven av tidningens journalister.

Han har drivit en av de större sportbutikerna i Karlskrona i 40 år och suttit i styrelsen för Karlskrona tennisklubb i många år. Lillen Petersson är något av en lokal profil och numera pensionerad. Men både som företagare och privatperson har han varit kund hos Ahlberg Bil genom åren, där han både köpt och leasat sina Volvobilar.

– Jag trivs med Volvo. Det är bra och säkra bilar med brett modellutbud. Nu som pensionär kör jag en V60 från 2021, en bra modell för oss och som familjebil när man har många barnbarn.

”Nu kör jag en V60 från 2021, en bra modell när man har många barnbarn”

Under sina 30 år som kund har Lillen haft två säljare hos Ahlberg Bil. Först Jim Toresten och sedan, för ungefär 15 år sedan, tog Fredrik Huselius över rollen.

– Som kund ger det en trygghet att bli igenkänd när man kommer in. Det är även samma tekniker som servar bilen och som jag pratar med när jag lämnar och hämtar. Personalen är väldigt produktkunniga och vet vad de håller på med. Jag är trygg med att jobbet blir rätt gjort.

En fördel är också att Ahlberg Bil har allt samlat under ett tak, konstaterar Lillen.

– Det har blivit väldigt bra med de nya lokalerna och de har hela kittet som jag kan tänkas behöva till mitt bilägande. Jag privatleasar och då ingår allt, som service, försäkring och däckhotell. Man bara bokar en tid och så tar de hand om allt. Som bilägare behöver man bara gasa och tanka. Det är fantastiskt bra.

– Som bilägare behöver man bara gasa och tanka. Det är fantastiskt bra, säger Lillen Petersson, trogen kund hos Ahlbergs Bil.
– Som bilägare behöver man bara gasa och tanka. Det är fantastiskt bra, säger Lillen Petersson, trogen kund hos Ahlbergs Bil.

Ahlberg Bil är ett privatägt företag som utöver Karlskrona finns i Karlshamn, Sölvesborg, Olofström och Ljungby. Här säljs nya såväl som begagnade bilar och alla verkstäderna är auktoriserade för Volvo. Företaget startade 1994 men har genom tidigare ägare erbjudit Volvo sedan 1950-talet.

Fredrik Huselius är säljare i Karlskrona sedan 17 år tillbaka:

– Här hos oss löser du allt. Du köper bilen här, servar, reparerar och tankar. Fördelen med oss är den personliga relationen, närheten till säljare och servicetekniker och att du får snabb hjälp och support, säger han.

”Vårt uppdrag är att hjälpa kunden att spara pengar och tid.”

För hos Ahlberg bil finns ingen traditionell kundmottagning. Här träffar du din säljare direkt och du har även din personliga servicetekniker, som du lämnar bilen till när den ska servas, och även hämtar hos.

– Vår personal stannar kvar hos oss i många år. Det gör att vi lär känna våra kunder och blir ett trevligt gäng med familjär stämning, säger Fredrik.

Ahlberg bil har också rekonditionering i huset, vilket kan vara praktiskt att boka när bilen ändå är inne på service, påpekar han.

– Den kommer ut efter servicen och känns som ny igen.

Fredrik och hans kollegor erbjuder alla former av Volvobilar, från små, som nya EX30 till stora, som XC90. Varumärket täcker alla behov och har ett brett utbud av elbilar.

– Vi skräddarsyr en lösning för varje kunds behov. Både när det gäller vilken bil man ska ha och hur ägandet ska se ut, om du ska äga den själv, ha billån, eller leasa. Det är sällan kunden själv har tänkt på det och vårt uppdrag är att hjälpa kunden att spara pengar och tid. Och det är det som gör att vi lyckas, vi gör det bästa för kunden.

Skräddarsyr ditt bilägande

Ahlberg Bil har Volvomodeller för alla behov. Där hittar du nytt såväl som begagnat och du får hjälp att hitta rätt ekonomisk lösning. Äga själv eller leasa – kom in och prata med en säljare så skräddarsyr de ditt ägande.

Läs mer om Ahlberg Bils erbjudanden här.

Ahlberg Bil

Ahlberg Bil har drygt 130 anställda och finns i Karlshamn, Karlskrona, Ljungby, Olofström och Sölvesborg. Familjeföretaget grundades 1994 men har genom tidigare ägare representerat Volvo sedan 1950-talet. Ahlberg Bil är auktoriserad återförsäljare för Volvo och säljer även begagnade bilar.

Denna text är en annons producerad av Gota Media Brand Studio och inte av redaktionen. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på native@gotamedia.se