Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Innehåll från Ahlberg Bil

Efterfrågan på begagnat driver fram ny typ av finansiering

Samtidigt som många funderar på att köpa begagnat istället för nytt, ökar också efterfrågan på nya sätt att finansiera sin begagnade bil.
- Vissa kunder är inte beredda att lägga någon kontantinsats när de ska köpa begagnad bil, säger Hannes Andersson på Ahlberg Bil i Karlshamn.
- Därför har vi från första mars lanserat en lösning, som innebär att du nu kan privatleasa en begagnad bil, med en rak månadskostnad, utan kontantinsats.
Den här texten är en annons. Den är inte skriven av tidningens journalister.

Även om det kan vara mindre kostsamt att köpa en begagnad bil jämfört med en helt ny, har det tidigare inte gått att finansiera ett begagnatköp genom privatleasing, på samma sätt som vid ett nybilsköp. Men när marknaden för begagnade bilar ökar som den gör, driver det också fram nya lösningar även på finansieringssidan.

- Vi har Volvo Selekt som är en paketering på utvalda bilar från Volvo där man får motsvarande en nybilsgaranti från köptillfället som gäller i 24 månader eller 3000 mil. Sen finns även Volvo Selekt Premium på utvalda bilar som är yngre än 12 månader där man utöver den ordinarie nybilsgarantin får ytterligare 12 månaders nybilsgaranti, säger Hannes Andersson. Bilarna som ingår i Volvo Selekt och Volvo Selekt Premium är i superskick, då de är testade på över hundra punkter och därmed är ett tryggt köp för kunden. Vi marknadsför det som ett ”nybilsköp till ett begagnatpris”. Volvo Selekt kan omfatta bilar som gått max 10 000 mil och inte är äldre än fem år.

Från första mars erbjuder vi kunderna privatleasing av Volvo Selekt- och Volvo Selekt Premium-bilar. Privatleasing innebär att man slipper kontantinsatsen och får en så kallad rak månadskostnad under 24 eller 36 månader och kan välja en årlig körsträcka på antingen 1000, 1500, 2000, 2500 eller 3000 mil. Till detta kan man sen lägga till ett förmånligt serviceavtal och försäkring vilket blir ett väldigt tryggt och attraktivt paket för den som vill välja en begagnad bil.

- Vi ser ju hur det säljs allt fler begagnade bilar och på vissa håll i landet är efterfrågan mycket större än tillgången på bilar, säger Hannes. Vi har dock inte det problemet. Vi har ett stort urval av bilar och våra kunder uppskattar att det blir allt tryggare och säkrare att köpa begagnat hos oss med de paket som vi lanserat på senare år.

Läs mer: Ahlberg Bil

Annons
Innehåll från Ahlberg Bil

Läs mer:

Stadsbilen som elektrifierar vardagen

Annons
Innehåll från Ahlberg Bil

Läs mer:

Allt fler väljer tryggare begagnatköp

Annons
Innehåll från Ahlberg Bil

Läs mer:

Nu ökar stenskotten igen

Annons
Innehåll från Ahlberg Bil

Läs mer:

Det är lagligt, men livsfarligt

Denna text är en annons och är inte producerad av redaktionen. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på native@gotamedia.se