Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

21-åringen har erkänt brott, men förnekar mord

Den 21-åring som misstänks för mordet på försvunne Mikael Petersson har erkänt brott, men förnekar mord.
Karlskrona • Publicerad 10 december 2020 • Uppdaterad 27 april 2021
Foto: Marcus Palmgren

Enligt den misstänkta 21-åringens advokat Karl Hamstedt har hans kliet erkänt brott kopplat till det misstänkta mordet på Mikael Petersson, något som SVT Blekinge var först med att berätta om. Han förnekar fortfarande mord.

Vilket brott 21-åringen har erkänt vill inte Karl Hamstedt gå in på, då hans klient inte har officiellt erkänt brottet till polisen.

Annons

– Min klient har gjort ett visst medgivande, han erkänner en annan rubricering som har att göra med misstankarna om mordet, 21-åringens försvarsadvokat, till SVT Blekinge.

Här saknas innehåll

21-åringen misstänkt för mordet på Mikael Petersson tillsammans med en annan misstänkt 22-årig man. Den 22-åriga mannen har tidigare samarbetat med polisen, vilket ledde till att Mikael Peterssons kvarlevor kunde hittas i Karlskrona skärgård.

BLT har tidigare berättat om förhören med 21-åringen som dragit ut på tiden på grund av sjukdom. Under onsdagen höll polisen för första gången förhör med 21-åringen sen Mikael Peterssons kvarlevor hittats.

– Vi var på förhör igår, det var ganska mycket ny information togs upp som han inte fått ta del av innan, säger Karl Hamstedt.

Hur reagerade han på informationen om att den 22-åriga mannen samarbetat med polisen?

– Det kan jag inte kommentera.

Karl Hamstedt tror att han kan berätta mer om den specifika rubriceringen som erkännandet rör ganska snart, men inte förrän hans klient har erkänt i förhör med polisen.

Jesper VighagenSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons