1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Vill bygga "flyktingstad" i Syrien

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan har föreslagit att en ny stad ska byggas i norra Syrien som skulle kunna hysa några av de miljoner människor som är på flykt undan det syriska inbördeskriget.(TT)
Publicerad 5 mars 2016

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan har föreslagit att en ny stad ska byggas i norra Syrien som skulle kunna hysa några av de miljoner människor som är på flykt undan det syriska inbördeskriget. Staden skulle ligga nära den turkiska gränsen, enligt Erdogan som säger att han diskuterat idén med USA:s president Barack Obama.

Enligt Erdogan, som framförde förslaget under ett tal i Istanbul, skulle staden byggas på ett område omfattande 4 500 kvadratkilometer och det internationella samfundet skulle kunna bidra med byggandet av infrastruktur. Presidenten angav ingen tidsplan för projektet.

Turkiet har upprepade gånger försökt övertyga sina allierade i väst att skapa en så kallad "säker zon" för flyktingar i norra Syrien. För närvarande finns uppskattningsvis omkring 2,7 miljoner syriska flyktingar i Turkiet, enligt Erdogan.

TT