1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Utbildas för att bygga upp Nepal

Nepal börjar blicka framåt efter de två förödande jordskalven som skördade närmare 9 000 offer och raserade hundratusentals hus tidigare i år. Regeringen meddelar att 50 000 personer ska utbildas för att arbeta som snickare, rörmokare, elektriker och murare under återuppbyggnaden av landet.(TT)
Publicerad 15 juli 2015

Nepal börjar blicka framåt efter de två förödande jordskalven som skördade närmare 9 000 offer och raserade hundratusentals hus tidigare i år.

Regeringen meddelar att 50 000 personer ska utbildas för att arbeta som snickare, rörmokare, elektriker och murare under återuppbyggnaden av landet. Nepal lider av brist på arbetskraft då många unga reser utomlands för att jobba.

Regeringen kommer i år att satsa 910 miljoner dollar (knappt 8 miljarder kronor) på att bygga upp infrastruktur, offentliga byggnader och privata hus.

Finansminister Ram Sharan Mahat spår att den haltande nepalesiska tillväxten kommer att bromsa in under 2015. Men förhoppningar finns om att investeringarna i återuppbyggnad kommer att ge bättre fart i ekonomin under nästa år.

Många nepaleser bor fortfarande i flyktingläger. FN uppskattar att 2,8 miljoner nepaleser fortfarande är i behov av akut humanitär hjälp.

TT