1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

USA laddar för nya primärval

Nya primärval och nomineringsmöten äger i dag rum i USA-delstaterna Kansas, Kentucky, Louisiana, Maine och Nebraska. 178 delegater står på spel för Republikanerna och 156 för Demokraterna, enligt ABC News. Den republikanske presidentaspiranten Donald Trump förväntas utöka sin ledning.(TT)
Publicerad 5 mars 2016

Nya primärval och nomineringsmöten äger i dag rum i USA-delstaterna Kansas, Kentucky, Louisiana, Maine och Nebraska. 178 delegater står på spel för Republikanerna och 156 för Demokraterna, enligt ABC News.

Den republikanske presidentaspiranten Donald Trump förväntas utöka sin ledning. Men opinionsundersökningar tyder på att det kan bli en spännande kamp i bland annat delstaten Kansas. Trump leder i mätningarna men en stor del av väljarna har ännu inte bestämt sig och rivalerna Marco Rubio och Ted Cruz har kampanjat flitigt i delstaten.

I det demokratiska lägret kan det bli jämnt mellan Hillary Clinton och Bernie Sanders i Kansas. Clinton, som har starkt stöd bland svarta väljare och minoriteter, väntas dock ta hem en tydlig seger i sydstaten Louisiana. Men Sanders hoppas att hans Wall Street-kritiska budskap ska gå hem i den jordbruks- och industritäta delstaten Nebraska.

TT